16/03/2013

La cervesa de la vergonya

1 min

La notícia surt arran de la presentació del llibre Mujer, ginecología y cerveza , coordinat per un professor universitari, publicat per la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia i finançat per... Oh, s'han oblidat de dir-ho! Costa creure que un grup de metges eminents, sense cap incentiu extern, reunits per analitzar com millorar la salut de la dona, hagin triat la cervesa.

Diuen que la cervesa és "una font important d'àcid fòlic" i li atribueixen un contingut beneficiós en fibra (tot i que no he sigut capaç de ratificar-ho enlloc). Asseguren també que "la cervesa ajuda a combatre o a retardar l'aparició de malalties com l'Alzheimer o l'osteoporosi". Per què no ho diu, tot això, a l'ampolla de cervesa? Doncs perquè no és cert. Només es poden fer les al·legacions de salut aprovades per l'Agència Europea de Seguretat Alimentària. Si escrius certes coses a l'etiqueta del producte et pot caure una sanció. Val més que ho digui un metge en un llibre, es veu que ells estan autoritzats a dir qualsevol tonteria. Vergonya.

No només els partits polítics; també fundacions, ONG i societats científiques haurien de fer públiques les seves fonts de finançament. I els periodistes, destriar què és notícia i comprovar les dades abans de publicar res.

stats