Alguns consells

Què cal valorar per fer la tria?

La psicòloga i coach Hermínia Gomà, directora de l'Institut Gomà, i la Fundació Pere Tarrés ofereixen als pares un seguit de consells a tenir en compte a l'hora de decidir l'activitat d'estiu de les criatures.

És important escoltar l'opinió dels fills, preguntar-los per les activitats que els vindria de gust fer.

Si durant el curs escolar hi ha unes competències que no es treballen, l'estiu és una bona oportunitat per dedicar-s'hi. Així, es poden buscar colònies temàtiques: dedicades al món científic, al contacte amb la natura, a l'esport, a la música, etcètera.

Si la criatura destaca en una àrea concreta, és interessant buscar unes colònies perquè desenvolupi el seu talent natural i hi tingui més hores de dedicació. Si s'estimula el talent natural, l'infant acabarà excel·lint-hi. En canvi, apuntar-lo a una matèria en què és incompetent pot ser considerat un càstig. I només s'aconseguirà que sigui mediocre. Si dedica el temps de l'estiu a estimular el talent en què destaca, també augmentarà l'autoestima de la criatura.

És important triar una entitat amb experiència reconeguda en el camp del lleure.

Una bona idea és preguntar a coneguts o familiars que hagin estat usuaris de l'entitat per comprovar que el que faran els fills és justament el que busqueu.

Demaneu el màxim d'informació. Pregunteu pels monitors, per les instal·lacions i les activitats diàries.

És interessant assistir a les reunions informatives prèvies. Serà l'oportunitat per preguntar tots els dubtes que tingueu.

Cal no oblidar-se de regular l'ús dels dispositius electrònics i dels telèfons mòbils per aconseguir que les criatures s'integrin i es relacionin amb els companys.