10 consells per fer saber què és la política als més petits de casa

10 consells per fer saber què és  la política als més petits de casa Zoom

Segons Joan Lluís Pérez, professor de dret constitucional de la UAB i autor del llibre La política explicada al meu fill , de l'editorial Malhivern.

1. Interessats

Cal mostrar interès pels altres, pels amics, per la família, per les persones que estan al voltant de les criatures.

2. Positius

Penseu a transmetre'ls un llenguatge positiu. Eviteu expressions com "tots són igual de dolents", "tot va malament" i "no hi ha res a fer". Opteu per un llenguatge constructiu, respectuós i proactiu, i no caigueu en desqualificacions gratuïtes.

3. Directes

Si us pregunten directament què és la política, podeu dir-los: "És una activitat humana en la qual una persona s'ocupa dels problemes comuns, els que ens afecten a tots".

4. Comuna

Remarqueu-los que la política no la fa només el polític, el professional, sinó que la fem tots, que és comunitària.

5. Conceptes

Com que la política afecta la comunitat, podeu parlar-los dels conceptes nació i país , que cal estimar perquè és el lloc on vivim.

6. Poder

Expliqueu-los que la política té a veure amb el poder, perquè les societats s'organitzen amb estructures de poder per gestionar els afers comuns.

7. Definició

Si us pregunten per la definició del polític, els podeu dir que és una persona que s'interessa per la comunitat i dedica la seva vida professional als aspectes comuns.

8. Proximitat

Digueu-los que la política comença a casa nostra. Com? Preocupant-nos pels altres i estimant-nos.

9. Vot

Si la política comença a casa, ¿cal votar a l'hora de decidir les activitats? Si us formulen aquesta pregunta, els podeu dir que el més important de la política no és votar, sinó sentir-se membre d'una comunitat i voler-la millorar.

10. Democràcia

Han d'entendre que una família no serà mai democràtica, perquè els fills no han escollit els pares, per tant, el criteri de votar no és el més oportú.