Un pare com Darth Vader

Carles Escudero

"El pare creatiu"

Vaig conèixer "El pare creatiu" a un “Bracafè”, connectat a 1000 llocs alhora amb el seu portàtil i el seu Iphone, i acompanyat de les seves entranyables ulleres de pasta i amb un barret d’aquells rotllo “bohemian rhapsody” (així és com els hi dic jo) i que m’encanten. Em va fascinar tot ell: la seva energia, el seu tarannà, la seva mirada sincera de pare amoïnat i les seves inquietuds pel món de la paternitat i pel món infantil.

Portàvem 15 minuts parlant dels nostres fills...perdó, dels nostres fills “nervis”, de rebequeries, d’anècdotes, i d’episodis per a no dormir de l’apassionant i asfixiant món de la paternitat, que ja m’havia adonat que “El pare creatiu” i un servidor, teníem milions de coses en comú.

“El pare creatiu” és tot cor, que ho sé jo. Només cal xerrar amb ell una estoneta, només cal llegir els seus tres meravellosos blogs i gaudir de les seves “personetes creatives”, només cal fer-hi una ullada al seu instagram o facebook, per adonar-se que estem davant d’algú especial. Ep! I només el conec d’unes hores a un “Bracafè”, d’uns missatges al xat del facebook...i poca cosa més, però és evident que els pares que estem immersos en aquestes mogudes de tenir canalla i que a sobre tenim el valor (o ingenuïtat) i ens decidim a escriure i explicar les nostres aventures, drames i que ho llegeixi tot Déu, arribem a una extrema complicitat via els nostres posts, anècdotes o experiències, que no només fa que sembli que ens coneixem des de l’adolescència, sinó que no estiguem sols en aquest delirant món de tovalloletes, “Bobs esponja” i mocs massa verds.

Les infografies de “El pare creatiu” molen molt. Són com espurnes visuals plenes de quotidianitat, de “bon rotllo”, del seu dia a dia i el de qualsevol pare...però si hi ha una infografia que no només toca la fibra sinó amb la que te n’adones que “El pare creatiu” és una gran persona i un gran pare, és la infografia que fa pel dia del pare...i dedicada al seu pare. La recordo ara mateix i encara se’m posa la pell de gallina...

Al “pare creatiu” l’amoïnen un munt de coses a la vida, però sobretot, els seus fills, i llavors comparteix el que li passa, el que sent, el que pensa...i llavors ho compartim tots, i llavors els pares siguem creatius, somiadors, “fiesterus”, frikis, enigmàtics, màgics, músics, químics, escriptors ,“salvadors de balenes”, col·leccionistes dels calendaris de Victoria’s secret, addictes al Sudoki, fans absoluts de la peli “Teen Wolf” o simplement pares a seques, ens adonem que si compartim, doncs sincerament...ho portem tot millor. Perquè criar a un nen, a dos o a més, no és “moco de pavo” que dirien...i això “El pare creatiu”, a l’igual que molts pares...ho sabem.

Pares, tots anem en el mateix vaixell...sí, tots anem al Titanic. Per tant, què millor que compartir-ho tot, o molt, o bastant, o una miqueta, o el que ens amoïni, o el que ens inquieti o el que ens faci feliços...compartir, més enllà d’ensenyar fotos de lo guapos que són els nostres nens...”ojo”, que ho són! Més que res perquè no hi ha res més bonic que veure com allò que et passa, que et penses que és “lo peor” i que et fa sentir un “loser” com a pare baixant-te a les últimes posicions al “ranking internacional de pares guais i molons”, és quelcom que li ha passat ja a un, 100 o 1000 pares i és quelcom humà, més senzill del que ens pensem, normal, comú...comú en qualsevol pare.

“Les personetes creatives” es el títol del nou llibre de l’Enric Bastardas..."El pare creatiu". Un llibre ple d’humor, d’amor, de vida, de paternitat...un regal pels seus fills com em va dir ell un dia, encara que jo diria que és un regal per a tots, Enric.

Sí, l’Enric Bastardas és moltes coses, però sobretot...un “pare creatiu”. Moltes gràcies pels blogs, pel cafè i pel llibre, però sobretot, moltes gràcies per compartir.

Blogs de "El pare creatiu":

Les personetes creatives (Criatures)

Les personetes creatives

Las personitas creativas

Zoom