Tic Tac Tea

Rosa Aparicio

app: Net i polit, l'emoció de créixer!

Créixer és una experiència emocionant per als nens. Senten ganes d'avançar, conèixer noves experiències, viure noves emocions. Per a alguns pares, en canvi, és un procés que genera incertesa i por. En el cas dels nens amb diversitat funcional el procés és més complicat encara ja que créixer pot significar més conflictes, noves situacions de risc, manca de control sobre l'entorn del nen, etc.

La família Net i Polit és la protagonista de la nova app de Chiquimedia, Net i Polit. Es tracta d'una història que narra la situació d'un nen que vol créixer i conèixer coses noves. També narra l'actitud dels pares davant el procés, la por davant la situació i les emocions que viuen durant el procés. Un cop més, els desenvolupadors de Chiquimedia aposten per una història amb fons emocional. Ja en la seva primera app, Nurot, van dissenyar una preciosa història sobre la comunicació i paraules. Net i Polit és una eina motivadora i molt útil per treballar les emocions i els desitjos tant en l'entorn familiar com escolar.

chiquimedia-cleanbright-17 Zoom

chiquimedia-cleanbright-17

Un cop més han creat un recurs de gran qualitat, ja des de la primera pantalla ofereix opcions de personalització com el tipus de lletra, cuidant amb cura el disseny per oferir una app molt accessible. Algunes característiques de l'entorn gràfic són la presència de dues fletxes per avançar o retrocedir en la història o tres punts a la part inferior de la pantalla que, clicant-los fan aparèixer la icona de la pantalla principal. D'altra banda, les pantalles del conte són molt clares i permeten que l'usuari interactuï prement diferents punts d'atenció senyalitzats amb cercles. Aquest aspecte és important perquè focalitza l'atenció del nen en un puntconcret i ajuda a mantenir la concentració.

L'hem provat i, més enllà de la seva lectura, que ja és una activitat molt motivadora per als nens, hem pensat diferents activitats per aprofitar al màxim l'app. Aquí us deixem algunes d'aquestes idees:

Seqüenciació: Imprimir el conte una vegada llegit i que l'alumne col·loqui les imatges en ordre i expliqui la història amb les seves paraules. Aquesta activitat es pot realitzar a nivell oral i / o escrit.

Expressió oral (Entonació): Gravar un àudio amb la veu de l'alumne llegint la història.

Expressió escrita: Realitzar una descripció per escrit dels personatges de la història i fer un mural amb la imatge de cada un dels personatges i col·locar algunes frases que descriguin com són físicament i les emocions que senten al llarg de la història.

Emocions: Crear un mural amb imatges del protagonista i posar sota el nom de l'emoció que sent.

Generalització: Crear un mural amb diferents emocions i, en cadascuna d'elles, col·locar la imatge del personatge del conte que la sent i altres de companys de classe, professors o del mateix alumne expressant la mateixa emoció. D'aquesta manera ajudem a que el nen pugui generalitzar l'emoció i reconèixer-la en altres cares.

Memòria visual: Crear un joc de memòria (memory) amb les cares dels diferents personatges de la història i jugar per veure qui aconsegueix més parelles.

Aquestes són només algunes idees, segur que quan proveu l'app se us ocorreran moltes activitats més. Aquí us deixem un vídeo de presentació de l'app en què podreu conèixer una mica més el funcionament de l'app en detall.

https://www.youtube.com/watch?v=REZeC9S38H4