Tic Tac Tea

Rosa Aparicio

Trazos y letras: grafomotricitat divertida!

Trazos y letras és la nova proposta d'Auca Digital. L'app representa un avenç en la línia pedagògica de la firma que va iniciar la seva producció d'apps amb contes interactius i que ens proposa una nova eina per treballar amb els més petits el traç, desenvolupar l'habilitat manual i la coordinació ulls-mans necessàries per aprendre a escriure. De forma lúdica i molt motivadora l'usuari aprendrà a traçar línies rectes, corbes, ziga-zaga, espirals, formes geomètriques, completar dibuixos i acabar escrivint les lletres. Compta amb 9 categories que proporcionen més de 100 activitats seqüenciades en tres nivells de dificultat.

L'hem pogut provar aquests dies i la veritat és que ens ha agradat molt per diverses de les seves característiques i perquè és una eina versàtil i molt accessible, aquí us comentem algunes d'aquestes característiques:

aucalogo Zoom

aucalogo

* Disseny senzill i molt intuitiu

* Gran varietat d'activitats en cada categoria (9 tipus de traç en cadascuna)

* Traç guiat mitjançant una animació que indica com fer la línia

* Reforç positiu immediat i molt motivador amb estrelles i sons

* Activitats sense límit de temps

* Tres nivells de dificultat

* Possibilitat de gravar els diferents missatges i lletres amb la nostra veu

* Guia pedagògica per a pares amb moltes idees i una completa guia d'ús

* Creació de diversos usuaris diferenciats

A l'aula d'educació especial i en la de logopèdia té múltiples aplicacions. D'una banda ens facilita l'adquisició i millora de la motricitat fina dels nostres alumnes. De l'altre, treballa en paral·lel la consciència fonològica i l'associació grafia-so. Les activitats que es poden realitzar amb l'app, més enllà de les que proposa són infinites, un exemple és imprimir el tauler de lletres i anar reforçant tant quan s'utilitza l'app com quan s'utilitza un altre tipus de recurs o bé material fungible.

Aquest curs l'hem pogut provar miqueta però esperem treballar més amb ella i anar descobrint noves aplicacions i activitats. Us recomanem provar-la i perquè la conegueu una mica més us deixem aquest vídeo de demostració.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OcKNKMyuL7E