Blog | Som la llet
02/07/2010

És més que la tieta

Encara ara em faig un embolic amb elles i em costa saber qui és qui. La seva relació és extraordinària, màgica diria jo. Aquesta és la seva vivència.

Em dic Sonia, tinc trenta-sis anys i una filla decinc anys que es diu Zaira, l’estiu passat, després d'estar més de tres anys sense donar-li el pit a la meva filla, vaig decidir relactar. Tornar a tenir llet per poder alletar al meu nebot.

Per entendre la meva història, fer-ho més fàcil i entendre el motiu d’aquesta relactació cal que comencem pel començament.Tinc una germana bessona, Carmen, la unió que tenim entre nosaltres dues ha estat sempre molt especial i arribades a l'etapa de la maternitat aquesta unió no podia ser menys.

Cargando
No hay anuncios

Quan vam tenir les nostres primeres filles la Lucía i la Zaira, sempre vam tenir clar que els volíem donar pit, mai vam dubtar que tindríem llet, mai vam tenir dubtes que les nenes estaven ben alimentades... Tot això en part, gràcies a la llevadora que va tenir la Carmen al Centre de Salut la Pau. Des de aquí el nostre reconeixement, és diu Llum i és una persona excel·lent, que dóna suport al part natural, està a favor de la lactància, del collit...

Així va començar la nostra primera aventura amb la lactància. Les nenes només es porten 8 mesos així que les vam poder alletar les dues. Sí, ho heu entès bé,alletàvem lanostra nena i la nena de l’altra, fèiem lactància creuada.

Cargando
No hay anuncios

La Zaira finalmentes deslletà amb dos anys, però laLucía va seguir amb "les seves teta" fins als quatre anys i mig.

La meva germana es va tornar a quedar en estat, era un nen. Quan la meva germana va donar a llum a en Diego no li vaig donar el pit, tot i que em vaig quedar ambl'espineta de no donar-li. Però quan el Diego tenia vuit mesos vaig prendre una decisió. Una decisió, això sí consensuada amb la meva bessona. Volia alletar el Diego, volia intentar alletar-lo.

Cargando
No hay anuncios

Semblava fàcil doncs quan jo l’agafava en braços se'm enganxava i em buscava el pit, per tant la part més complicada que és que el nen vulgui agafar-se al pit la teníem resolta. Així que vaig decidir fer-ho.

Després de demanar-li consell a l’Alba i a les noies de Lactaria a Saragossa, encara estava més decidia a fer-ho. A Lactaria em van deixar un extractor de llet elèctric i vaig començar a posar-me'l al pit per tal d’estimular la producció de llet.

Cargando
No hay anuncios

Em posava el tirallets cada tres hores més o menys i al sisè dia em va començar a sortir llet del pit dret, i al dia següent ja em sortien bastants gotetes d'aquest pit i també em va començar a sortir llet del pitesquerre.

Potser no tenia llet per alletar a un regiment, de fet tampoc hauria pogut alletar-lo de manera exclusiva si hagués estat el cas, però sempre que el Diego em necessitava ( i em necessita), encara que sigui per adormir-se o calmar-seaquí em té. Per descomptat això no treu que la meva germana el segueix alletant perquè ara ja té tretzemesos.

Cargando
No hay anuncios

(Aquesta és la meva germana amb el Diego i aquesta sóc jo amb el Diego)

M'emociono cada vegada que recordo la cara amb la que em mira elDiego, quan el poso al pit i em somriu, és una experiència tan meravellosa que només ambaquests petits momentsem val la pena.

Cargando
No hay anuncios

Vull donar les gràcies, ara que puc, a la meva bessona per deixar-m'ho fer, si ella no ho hagués volgut no hauria estat possible viure aquesta experiència. A les meves nenes Zaira i Lucía que tant m'han animat i que em diuen que la llet té gust de caramel. I a una persona, gairebé desconeguda per a mi, que quan ho estava intentant en comptes de tirar-me la cavalleria per sobre, com les meves amigues, em va dir: "Què bé!!!Et farà molta il·lusió !!!!!"