Sí, sí és el primer

Xavier Tedó

La varicel·la

"És millor que passin la varicel·la que posar la vacuna". Això és el que ens diu el pediatra del CAPunes setmanes enrera. Sortim tan convençuts de l'ambulatori que li fem cas i la petita l'agafa. Som uns afortunats perquè el nende la seva classe que tenia el virus només li encomana a ella. Les tres primeres nits penso en la família del metge. La meva sogra també perquè es fa càrrec de la nenael primer dia. Bàsicament perquè de la una fins a les quatre de la matinada la nena només repeteix "pica molt" i em demana que li bufi. Quan em quedo sense aire la seva mare agafa el relleu. L'operació només s'acaba quan ja no se li veu el melic de la crema que porta i el seu cap ja no aguanta més estona dret de la son que té.

Agafar la varicel·la a l'estiu té altres avantatges. El més important és que enforteixes els lligams familiars perquè els amics et truquen menys. Menys significa gens.Tu etsla principal amenaça a l'hora d'esguerrar les seves vacances. Ja els pot dir que ara ja no hi ha perill que no t'agafaran el telèfon o et diran que són fora. L'altre gran avantatge és que quan la varicel·la ja està de baixada no els hi pot tocar el sol perquè els hi poden quedar marques. Això implica que hagis de fer torns per anar a la platja amb el gran mentre l'altre es queda amb la petita a casa aproximadamentfins que surt la lluna. Com que el virus pot sortir al cap de quinze dies cada dia li preguntemal gran si es troba bé, si està cansat o sili pica alguna part del cos. L'interrogatori és fruit d'una conversa amb la fornera, que m'anima dient-me que els seus tres fills la van agafar un darrera l'altre.

Mentre m'emporto la nena a la platja al vespre perquè se li curin els grans i de pas s'encostipi,vaig informant a la gent que el seu germà ja és difícil que l'agafi perquè han passat dues setmanes. Ho faig per recuperar una mica la vida social. La fornera segueix donant-me inputs positius: "Em penso que són vint dies". Al dissetè, efectivament, li surten els primers grans. No es pot parlar.

ANTERIOR

De compres

SEGÜENT

Animals