Puces a les butxaques

Anna Castells

Tens una moneda?

Zoom

Aquest joc el vaig llegir en un llibre que es diu "250 juegos divertidos". Tot i que la trobada d'aquest llibre no va ser precisament amigable (ja n'he parlat en alguna altre ocasió) hi he trobat jocs que m'agraden.

El d'avui, l'he triat perquè és un joc que es pot fer sense límit de jugadors i no requereix un espai gaire gros. Per a que us feu una idea, al passadís dequalsevolcasa ja s'hi podria jugar.

Es diu Cara i Creu . Potser penseu que és només el joc d'escollir "cara" o "creu" i tirar una moneda a l'aire...doncs no! Té un punt més de gràcia. Us explico:

1. Col·loqueu un pal a terra i marqueu una línia de llançament a la distància que cregueu convenient. Si no teniu un pal, poseu una cantimplora, un pot de "nata", un desodorant...

2. Doneu a cada jugador una moneda

3. Per torns, llenceu cada un la vostra moneda intentant acostar-vos tant com pugueu al pal.

4. El que ho aconsegueixi, guanya.

5. El que ha guanyat, agafa totes les monedes que s'han llançat (la seva i les dels altres jugadors) i d'una en una, les va llançant a l'aire a l'hora que diu en veu alta "cara" o "creu". Quan cau cada moneda en una de les dues posicions, si ha encertat el que ha sortit guanya un punt.

6.Torneu a repartir les monedes entre els jugadors

7. El guanyador final del joc és el que arriba abans a....(el nombre que vulgueu!)

A partir d'aquí podeu fer tants canvis com vulgueu. Per exemple, enlloc de donar punts:

- Que el nombre d'encerts siguin el nombre d'intents que pot fer a la jugada següent per a que la seva moneda es quedi a prop

- Que cada cop que encerti es quedi la moneda que ha llançat a l'aire i la pot tirar per acostar-se al pal a la jugada següent (caldrà anar reposant-les pels jugadors que es quedin sense)

- Que cada encert sigui els passos que pot fer allunyar a algun/s dels altres jugadors de la linia de llançament...

Zoom

Se us acut alguna proposta més? Digueu-me!

Ho heu provat? Com ha funcionat?