Puces a les butxaques

Anna Castells

Pinyau, pinyau!!

Zoom

"Pinyau, pinyau!" aquest és el soroll que em va acompanyar quan jugàvem a "indius i vaquerus". Sí, "indius" i "vaquerus", no eren indis i vaquers en els meus jocs. I pobre d'aquell que ho digués diferent!

Després vaig descobrir que als còmics també hi hanvia "bangs!" i fins hi tot algun "fiuuuuu!" si les bales anaven molt ràpides.

Quin gran joc el dels vaquers i els indis... els nanos encara hi juguen ara i ja hi jugaven els meus avis! Genial.

Tot i això, algun dia veureu als vostres fills encarats amb algú a una distància de menys d'un pam disparant-se i sense fer soroll. Quina mena de duel és aquest? Que no fan passos per distanciar-se, girar-se i disparar? On s'és vist!!

Atureu-vos un moment en la vostra "fase d'escàndol" perquè us sembla més un "joc de mans" que un de "córrer i empaitar-se". No és més que això... us explico com va.

És un joc de mans que podria anar a ritme de "We will rock you" del Queen:

En aquest duel cal que ens posem de cara un amb l'altre i seguint l'estructura bàsica de la cançó de Queen (i que ja sabeu sobradament i que ve a ser: Clap-clap-pow!) feu:

Clap-clap: Picar dos cops a les cuixes amb les dues mans

Pow: En aquest temps teniu tres opcions: Creuar els braços damunt del pit (us protegiu), posar-vos els dits al cap (esteu carregant una bala a l'arma) o apuntar amb les mans al vostre contrincant (esteu disparant un bala)

El que passi en el moment del "Pow" és el que determina com va el joc:

- Si us disparen i esteu desprotegits (carregant), us fereixen i perdeu un arma. El proper cop sereu morts.

- Si us disparen i esteu protegits el contrincant perdrà una bala.

Cal que tingueu en compte que no podreu disparar si no carregueu!

Guanya, evidentment...qui sobreviu al duel.

 

Pd: Si no hi heu jugat mai, feu-ho! Val molt la pena!