Puces a les butxaques

Anna Castells

Papa jo vull ser...malabarista!!

Zoom

A vegades em vénen al cap cançons que no em puc treure del cap i que acaben inspirant alguna que altre cosa.

Avui us ha tocat a vosaltres: fa dies que em ronda aquesta cançó de l'Albert Plapel cap i no he deixat de buscar alguna manera d'aprofitar-la fins que l'he trobat en forma d'entrada al "Puces a les butxaques".

Em fa pensar en tots aquells nens que no paren de dir que volen ser artistes, cantants,... Aquells que, a més, tenen la capacitat de repetir-ho sense parar cada...2 segons? Un suplici!

Si enlloc de cantants o artistes et diuen que volen ser malabaristes, "ai l'as!" acabes comprant unes pilotetes de malabars moníssimes i què passa tot seguit?? Que no hi ha ningú capaç de fer malabars amb les endimoniades pilotes!!

Us porto la solució! Mocadors. Sí!!! Els mocadors són un pas previ fantàstic per al treball de les malabars amb pilotes.

Com els podeu fer servir? Aquí us faig unes notes d'una possible progressió per aprendre a fer malabars:

1. Per parelles. Amb quatre mocadors. Un a cada mà de cada jugador. Ens els anem passant: de la meva mà reta (MD)a la seva mà esquerra (SE) i simultàniament de la meva mà esquerra (ME) a la meva mà dreta (MD).

2. Per parelles. Amb quatre mocadors. Un a cada mà de cada jugador. Ens els anem passant: de la meva mà dreta (MD)a la seva mà dreta (SD) simultàniament. Ara amb les mans esquerres. Els mocadors es creuen a l'aire.

3. Per parelles. Amb quatre mocadors. Un a cada mà de cada jugador. Ens els anem passant: els dos mocadors de les meves dues mans a les seves dues mans. Uns passen per sobre i els altres per sota.

4. Per parelles. Amb quatre mocadors. Un a cada mà de cada jugador. Ens els anem passant: els dos mocadors de les meves dues mans a les seves dues mans. Un dels meus passa per sobre i l'altre per sota (i els de l'altre, a la inversa!).Què us sembla?Més endavant us faré la continuació d'aquesta progressió explicant com es fan "Columnes", "Duches" i "Cascades"...!

I com diuen alguns dels profes de l'Escola de Circ Quina Gràcia...Salut i circ!!

 

Nota: la imatge és treta d'aquí, la bibliografia d'aquí.