Puces a les butxaques

Anna Castells

Memòria penjada...

Zoom

Fa un parell de mesos vamfer una activitat amblaFundació Agrupació Mútua dirigida a gent gran que portava per nom “amb una maleta ben plena”.

Amb això volíem expressar que cervell podria comparar-se amb una maleta que portes plena de coses, que vas omplint a mesura que vius.Així, si en algun moment aquesta maleta es veu afectada per alguna malaltia que "et pren" els recursos, com més plena la tinguis millor.

Per això, vam pensar i provar una sèrie de jocs que serveixen per fer a casa i en qualsevol moment per treballar la memòria, l’atenció i les relacions socials.

A mi m'agraden perquè són molt senzills i perquè podem jugar-hi siguem els que siguem. Sols, amb la parella, els néts, ...i independentment de les edats que tinguem i amb materials que tenim a casa.

N'he escollit un: Memòria penjada

Consisteix en intentar recordar què hi ha al penjador de casa abans d'obrir la porta: " hi havia una bufanda de ratlles al costat dret, l'abric de pluja de la tieta a l'esquerra amb un mocador de seda a la solapa, la bossa del gimnàs a terra...". Ho hauràs recordat tot bé?

Podeu jugar a veure qui endevina més coses, o podeu mirar-lo abans de sortir, que algú de vosaltres en canviï les peces de roba de lloc, i en tornar; obrir la porta i endevinar què s'ha canviat. Les possibilitats són infinites!

Amb tots els avis que van jugar amb mi per aprendre'l i omplir la seva "maleta", ens ho vam passar "la mar de bé"!

Si us ve de gust un altre joc semblant a aquest, no dubteu a mirar el "Quin ha marxat? ".

Nota:la imatge l'he tret d'aquí