Puces a les butxaques

Anna Castells

Flèndit

flèndit Zoom

flèndit

Ja fa més d'un mes del meu darrer escrit (disculpeu però uns compromisos professionals, en breu podré donar notícies) m'han tingut sense poder gairebé aixecar el cap de les tecles). Allà presentava uns materials de joc senzills per fer una "ludoteca casolana".Doncs bé, avui triarem els talons de sabates i ho farem per jugar al flèndit.

El primer que heu de buscar són els talons. El millor és anar a cal sabater i demanar que us en guardi uns quants dels que treu de les sabates que repara. Un cop a casa els poseu en remull una nit amb una mica de lleixiu i després els netegeu bé amb un raspall ben dur.

També necessitareu uns quants patacons, també valen els cromos, i un guix gruixut dels de guixar a terra. Si no en teniu de gruixut, feu-ho amb un de pissarra normal i corrent (el problema que té aquest guix és que per fer un cercle us l'acabareu tot).

Dibuixeu un cercle d'uns 40 cm de diàmetre i una línia de llançament a una distància prudencial, amb això no hi ha ciència sinó que ho haureu de marcar en funció de l'habilitat dels jugadors. Comença la partida. Cada jugador deixa dins el cercle una quantitat de patacons. Després per torns tireu un taló de sabates des de la línia i cada jugador es quedarà els patacons que hagi aconseguit treure del cercle.La partida s'acaba quan s'ha tret tots.

El gran avantatge dels patacons és que es pot "fabricar moneda" si s'acaba. Només caldrà que tingueu a mà una baralla de cartes vella (o de les barates comprada per l'ocasió) o un bon plec de targetes d'autobús, metro o tren. El més interessant, des de la mirada de pare, és que al principi cal ensenyar-los a llençar els talons horitzontalment, ja que si no reboten a terra i es fan incontrolables.

El podeu jugar a l'exterior però si cal podeu fer unes partides dins de casa, recordo quan els nens eren petits que teníem una xarranca i un flèndit muntats amb cinta aillant al terra del menjador de casa.

Nota: la imatge està treta d'aquí. Feu una ullada a aquesta proposta educativa, val molt la pena!