Menjar bé per créixer millor

Gemma Ros

Mama, tu seu que avui et preparem nosaltres el sopar

Cuinar és un acte d'amour Zoom

Cuinar és un acte d'amour

Avui m’agradaria explicar-vos una experiència personal que m’ha fet reflexionar i que voldria compartir amb vosaltres. De fet, és una cosa que a casa passa tot sovint però no m’havia parat mai a pensar-hi.

A les meves filles (de 9 i 13 anys) els hi agrada molt cuinar, ho reconec. Suposo que jo en tinc part de “culpa” perquè han remenat els fogons des de ben petites. El cas és que fa uns dies vaig arribar a casa molt cansada perquè he anat bastant de bòlit a la feina i, en adonar-se’n, em varen dir: “mama, tu seu que avui et preparem nosaltres el sopar”. Vaig pensar que era molt bonic, que era un acte d’amor. Les nenes valoraven l’esforç que jo faig cada dia per tal que a casa puguem menjar bé i la seva manera d’agrair-m’ho va ser dient “avui et cuidem nosaltres”.

Alimentar als nostres fills no deixa de ser un acte d’amor. Ho fem des que neixen, per cuidar-los i perquè volem que estiguin ben sans. I aquest amor és el que hauríem de procurar transmetre’ls, perquè valorin l’esforç que fem cada dia les mares i els pares perquè tinguin un plat saludable a taula i apreciïn el temps que hi dediquem.

Educar als nostres fills significa ajudar-los a desenvolupar-se com a persones i transmetre’ls coneixements, actituds, valors. Així, una part de la seva educació també és descobrir-los el plaer de menjar sa, a tastar nous aliments, nous gustos. A saber apreciar els productes de la nostra terra, a gaudir anant al mercat a comprar, a explorar diferents receptes i maneres de cuinar per, finalment, aprendre a agrair un bon plat.

A mi m’agrada pensar que us ajudo una mica en aquesta tasca aportant-vos algunes idees que espero que us siguin útils, receptes senzilles elaborades amb aliments basics, sense complicacions, que puguin ser ben acceptades pels nens, i que ens permetin acostumar-los de mica en mica a una dieta variada i saludable.

Encara recordo quan la meva filla petita em deia “ecs, avui toquen bledes?” ... i pensar que aquest dia me’n varen preparar elles per sopar! Quin canvi! Així doncs, com a idea d’avui us deixo la recepta que em varen preparar que, mal m’està dir-ho, però els va sortir d’allò més bé! A veure si us animeu a cuinar-la amb els vostres fills!

 

Canelons de bledes (per 6 canelons):

 • 10g d’oli
 • 30g de farina
 • 200 g de llet
 • 200g de fulles de bleda sense tronc, bullides i escorregudes
 • 6 fulles de pasta de canelons
 • Formatge ratllat
 • Fes una beixamel espessa amb l’oli, la llet i la farina. Un cop estigui a punt, reserva’n una mica per posar per sobre els canelons. A la resta afegeix les fulles de bleda i tritura-ho tot amb el túrmix.
 • Bull les fulles de pasta de caneló. Un cop bullides, refreda-les amb aigua i deixa que s’escorrin.
 • Estén les fulles una per una i farceix-les amb la barreja anterior. Ara ja les pots enrotllar.
 • Posa els canelons en una font per anar al forn. Cobreix-los amb la beixamel que abans has reservat, posa-hi per sobre una mica de formatge ratllat i a gratinar.
 • Bon profit!