Criatures 27/02/2015

De què fa gust la lluna?

2 min

Avui parlant amb una amiga he estat conscient de que les meves filles es fan grans. I aquesta consciència m'ha arribat a través d'un conte. Del primer conte amb el que ens vam adonar de què bonica era la literatura infantil, de quines meravelles es poden trobara les biblioteques i llibreries, i de com a través dels contes podíem entraren un món màgic del que ja no n'hem volgutsortir. Aquest conte és "De què fa gust la lluna?".

Imatge obtinguda de http://www.kalandraka.com Una tortuga vol saber quin gust té la lluna, així que puja a una muntanya per agafar-ne un bocí, però no hi arriba. Demana ajut a un elefant, que s'enfila damunt seu i s'estira a veure si hi arriba, però tampoc. Mica en mica, altres animals s'hi afegeixen a veure si poden arribar-hi però la lluna es pensa que estan jugant amb ella i cada cop s'allunya una mica més, just perquè els animals no hi puguin arribar. Un conte amb un model repetitiu, però que té una dolçor que fa que no cansi. I us ho diu una que no suporta els llibres repetitius! Sense ser en vers, el conte respira poesia pels quatre costats. Començant pel tema, qui no ha volgut tocar la lluna en algún moment?, continuant per la història, sobre el treball en equip, la col·laboració, els somnis compartits, o els personatges, amb una lluna juganera que em sembla un encert total. I acabant pel final, en que (ATENCIÓ: SPOILER) el ratolí aconsegueix arrencar un trosset de lluna, el reparteix entre tots i... a que no endevineu de què té gust? Menció especial per les il·lustracions. fetes a partir de paper amb gramatge, tot i que fotografiades en paper llis, de manera que els personatges prenen textura i, sobretot en el cas de la lluna, fa queens vinguin ganes de tocar-la. La meva filla m'acaba de dir que els animals estan com fets de lluna. De nou, poesia.

Aquest conte ha estat un èxit editorial, i és que realment és una joia que els llibreters recomanen pels més menuts. A l'escola de les meves filles va ser un best-seller i, fins i tot, en van fer el leit-motiv de l'espectacle dels nens d'infantil durant la vetllada cultural, el gran festival de l'escola. Les gatxans feien P3. Sembla que faci molt i, alhora, sembla que fos ahir. Gràcies Anna per recordar-m'ho! Llibre: De què fa gust la lluna? Autor:Michael Grejniec El publica:Kalandraka Preu:uns 15€ Edats:a partir de 3 anys.

stats