Criatures 02/05/2015

Estem en moments diferents...

4 min

El dia de Sant Jordi vaig ser a una paradeta de llibres que va muntar L'AMPA de l'escola de les meves filles. Bàsicament teníem llibres infantils i juvenils i la gent que venia a comprar et preguntava quins llibres eren per cada edat. La resposta molts cops era, depèn. Depèn de com sigui el nen, dels seus gustos, de si li agrada llegir... I és que darrerament estic molt sensibilitzada amb el tema perquè, a casa, les petites lectores estan en moments ben diferents. Les meves filles són bessones. Van al mateix curs, han tingut els mateixos inputs, han compartit llibres... Vaja, que haurien de llegir el mateix... Doncs no! D'un temps ençà han divergit, cada una ha anat cap a una banda i ja no volen el mateix. Una només vol àlbums il·lustrats. Els llegeix, els mira, els comenta, t'ensenya detalls dels dibuixos. Per Sant Jordi en va demanar dos i pobra de tu que li suggerissis alguna cosa que no fos això. Les seves peticions van ser: - Mama no puc dormir de Brigitte Raab i Manuela Olten. Una nena no pot dormir i la seva mare li va explicant com dormen diferents animals amb l'esperança (ai, il·lusa!) de que li vingui la son. Un llibre bonic per abans d'anar a dormir, que pot ajudar-nos amb aquells nens als que els costa això de baixar el ritme i caure als braços de Morfeu. Editat per Takatuka (una editorial molt curosa de la que ja vam parlar). Edat: a partir de 4-5 anys. Preu: 15€.

imatge obtinguda de http://www.takatuka.cat - La Plis Plau i el vestit de la forastera de Pep Molist i Cristina Sardà. La Vaca Plis Plau viu a un mas de la vall amb les seves companyes, la Baliga Balaga, la Clonc Clonc i tota la colla, amb quili succeixen tot d'aventures. En aquest cas arriba una forastera que, d'entrada, genera un cert recel. Un conte sobre els prejudicis, molts cops sense fonament, envers els altres. La col·lecció d'històries de la Plis Plau estan escrites en lletra lligada i ens poden servir tant per explicar a nens a partir de 3-4 anys, com perquè més endavant els nens les llegeixin per si sols. Editats per Baula. Preu: 8,65€.

imatge obtinguda de http://baula.com L'altra nena "s'ha fet gran". O això pretén. Diu que els contes que mira la seva germana són "de nena petita", que ella vol llegir coses "més interessants, mama. Ja em diras tu la vaca Plis Plau! una vaca que sempre està contenta... i? quin interès pot tenir?" (evidentment aquí comença una discussió amb la seva indignada germana que considera que la vida de la vaca Plis Plau és tan interessant o més que la de l'Elizabeth Bennet). Ella ha passat ja a la fase "contes per primers lectors" i les seves peticions per Sant Jordi van ser dues històries de Vaixell de Vapor (una altra col·lecció que es mereix una entrada pròpia) i una descoberta que va fer a Món Llibre gràcies a la recomanació de la Diana de la llibreria Pati de llibres: l'Ottolina. - L'Ottolina és una nena que viu sola perquè els seus pares viatgen molt. Bé, sola sola, no. Hi ha tota una munió de gent que en té cura, i a més viu amb un homenet pelut, el Sr. Munroe, que és el seu gran company d'aventures. La petita col·lecció de l'Ottolina (tres títols publicats) està destinada per nens a partir de 9 anys, però a la "noia gran" de la casa no li va resultar massa difícil de seguir, sobretot perquè el text s'intercala amb dibuixos, vinyetes de còmic, retalls de diari, etc, que el fan amè i permeten al nen anar llegint diversos tipus de lletra i de missatge. La història (en el seu cas va començar pel tercer llibre de la col·lecció, "Ottolina almar", a disgust de la seva mare, una servidora, que és quadriculada fins la medul·la i insistia a començar pel començament) és entretinguda i la va tenir enganxada fins a tal punt que en 3 dies s'havia llegit es 170 pàgines. "I a més el podré llegir un altre cop mama!". Autor: Chris Riddell. Editats per Cruïlla. Preu: 15,35€.

imatge obtinguda de http://cruilla.cat

stats