Criatures 25/10/2016

A mitjanit hi ha una pluja de somnis

Mireia Esparza
2 min

Sempre parlem de la imaginació dels nens, d'aquesta innocència tan preciosa que els fa creure en fades, màgia i en que tot és possible. Les meves filles en fan gala sovint, sobretot en tot allò que envolta el món de les fades, però crec que mai ho havia vist tan clar com el passat dissabte.

Dissabte vam anar a un taller de poesia a la llibreria Al·lots a càrrec de la Martina Escoda. El taller es basava en el seu llibre de poemes "Mitjanit", publicat per Andana en la valenta i necessària col·lecció "Vagó de versos". Es tracta d'una col·lecció de poesia infantil que publica textos de poetes catalans i valencians, tant clàssics (Estellés, Marçal, Salvat-Papasseit), com nous (la mateixa Escoda), il·lustrats per diferents dibuixants i artistes actuals que els apropen encara més als nens. En el cas de "Mitjanit", els dibuixos són de Sonja Wimmer, una il·lustradora alemanya amb un estil delicat i infantil que alhora pot ser més adult i complexe, que va com anell al dit a la temàtica onírica del poemari.

Coberta Mitjanit

I va ser la poesia d'Escoda, els seus versos onírics, els que van despertar somnis en elles. Sempre he pensat que la poesia va més enllà, que sovint no l'acabem d'entendre del tot un poema, però no per això ha de deixar d'agradar-nos. Potser perquè va al fons, al que sentim, més enllà del nostre raonament. I potser per això als nens els agrada tant, els hi arriba tant, perquè tenen aquest punt d'innocència, de descobrir per primer cop allò que els envolta, d'il·lusió, imaginació i emoció.

poema de mitjanit

Al taller, la Martina, a través del seu llibre, les va anar introduint en el món dels somnis. I elles van plasmar els seus somnis en poesies i dibuixos que us asseguro em van deixar de pedra. Aquí en va un i si, ja se que és passió de mare, però no em digueu que no és preciós! Gràcies Martina per ser tan amable (el millor que un pot ser, segons les meves filles) i per la teva inspiració.

Mitjanit

A mitjanit hi ha una pluja de somnis on hi ha llunes, pirates, monstres i dracs.

Pujava a la lluna i tocava la nota mi i el re també cantava.

Amb els pirates surcava els mars i amb els monstres reia i jugava.

Y amb els dracs volava fins l'espai.

poema

Il·lustracions obtingudes de https://andana.net

Llibre: Mitjanit

Autora: Martina Escoda. Il·lustracions: Sonja Wimmer

El publica: Andana Editorial, Col·lecció: Vagó de versos

Preu: 9€

Edats: a partir de 8 anys.

stats