Criatures 14/10/2016

Il·luminant la natura

Mireia Esparza
2 min

"Mama, és al·lucinant!!!" Aquesta ha estat la reacció de la meva filla després de mitja hora sense dir ni piu, totalment absorbida per aquesta joia de llibre. I és que no n'hi havia per menys! Per una nena que es dedica a recollir cargols i fulles de camí a l'escola, que té "Els germans Kratt" com a sèrie favorita, que al toca toca es troba com a casa amb una serp al voltant del coll i que intenta (i sovint ho aconsegueix) caçar mosques al vol, aquest llibre és això, una joia!

"il·luminatura", una novetat d'Editorial Cruïlla per a aquesta tardor, ens mostra deu ecosistemes del Planeta, ens en dóna algunes dades, i ens explica en una guia les característiques d'algunes de les espècies d'animals més representatives i curioses que hi viuen. Tot a un nivell bàsic, sense entrar en detall, però suficient per encuriosir la canalla. Fins aquí tot correcte: un llibre sobre animals i ecosistemes, d'acord. I? No n'hi ha per tant!

Il·luminatura

Però és que "il·luminatura" és molt més que això! A més, té una edició espectacular, molt cuidada, amb unes tipografies precioses, on s'alternen pàgines en blanc i en negre per diferenciar els animals adaptats a la vida nocturna i crepuscular i els adaptats a la vida diürna. Val, un llibre sobre animals i ecosistemes bonic. I? Tampoc n'hi ha per tant!

Detalls d'il·luminatura.JPG

Doncs és que, a més, és un llibre que ens permet jugar! I és que entre aquestes pàgines sobre els ecosistemes i la guia tenim unes il·lustracions increïbles en diferents colors que es sobre posen i que només podem veure amb un visor amb tres tons diferents. Si mirem a ull nu veiem un guirigall de colors, però mirant pel visor verd veurem els vegetals de cada hàbitat, si fem sevir el vermell veurem els animals diürns i el blau ens permet veure els animals nocturs. WOW!!!

Detall d'il·luminatura

Les il·lustracions, realistes, plenes de detalls, talment com si fos el quadern d'un naturalista del segle XIX, són obra del duet Carnovsky, format pels artistes i dissenyadors Francesco Rugi i Silvia Quintanilla, que han fet d'aquesta tècnica de la il·lustració en tres tintes amb superposició de dibuixos un senyal d'identitat.

Amb "il·luminatura" podem jugar a trobar animals, a contar-los, a veure quins han optat per un o altre estil de vida per sobreviure,... I això és el que el fa únic: barreja aquest joc de descoberta amb l'aprenentatge, amb el coneixement acurat, i ho fa amb un embolcall impressionant. Sens dubte una opció fantàstica a l'hora de demanar llibres als reis si teniu a casa un naturalista en potència!

Il·lustracions obtingudes de http://www.llegircruilla.cat

Llibre: il·luminatura

Autora: Rachel Williams. Il·lustracions: Carnovsky. Traducció: Lluïsa Moreno Llort

El publica: Cruïlla

Preu: 19,95€

Edats: a partir de 7 anys.

stats