Lletra lligada

Mireia Esparza

Et vull lliure, et vull salvatge

"Salvatge" és el nou Premi Llibreter d'àlbum il·lustrat. No soc massa de premis,jo. Això de per Sant Jordi buscar desesperadament el darrer premi, sigui Planeta, Nadal, Sant Jordi, el que sigui, no va amb mi. Juro que no és esnobisme! El Premi Llibreter, però, té una filosofia que m'agrada: reconeix el que, segons el Gremi de Llibreters, és la millor obra de l'any anterior i que, tot i això, no ha tingut el reconeixement que es mereixia, donant-li així una promoció extra. A més,ahir, quan vaig veure la portada de Salvatge a les notícies que parlaven del premi, em va cridar molt l'atenció, així que avui m'he llevat pensant que havia de veure'l per dins.

salvatge Zoom

salvatge

Aquest matí, doncs,(bé, qui diu matí diu migdia, que els matins de dissabte a casa són lents, molt lents...) ens hem acostat a Pati de llibres, la llibreria infantil i juvenil de Sant Cugat, a veure'l. Bé, a veure'l i a comprar-lo perquè aquells ulls enormes de la portada m'han atrapat ja abans de llegir la història, veure les il·lustracions i fins i tot abans de que la meva filla, després de llegir-lo asseguda a l'escala de la llibreria, em digués que aquell era el conte que volia, que aquella història era preciosa.

Una nena va a parar al bosc, on els animals l'acullen i li ensenyen tot allò que necessita per viure. Però els humans la troben i volen "salvar-la" d'aquella vida salvatge. Però no saben que "no es pot domar una cosa tan feliçment salvatge". Una història sobre la llibertat i la infantesa, que ens fa pensar en la manera en que els adults enfoquem la vida, plena de normes que de vegades són ben absurdes, i en l'acceptació dels altres i de la seva llibertat. Ja veieu que la història dóna joc!

L'autora de Salvatge és l'Emily Hugues, una hawaiana que viu a Londres i que fa unes il·lustracions al·lucinants! Plenes de colors i detalls, expressives, divertides, que et porten a terres llunyanes, et fan sentir. Els ulls de la portada ja ho insinuaven, però l'interior és una autèntica meravella. Sens dubte, l'edició que n'ha fet l'editorial Libros del zorro rojo, una editorial independent nascuda a Barcelona i que ha fet una clara aposta pels àlbums il·lustrats amb una qualitat i una estètica impressionants.

P.D. Anar a buscar aquest llibre m'ha proporcionat, a més, el plaer de poder xerrar amb la Sònia, una de les dues ànims de Pati de llibres. I encara hi ha qui es pregunta si val la pena anar a les llibreries a remenar i comprar llibres en comptes d'aprofitar les ofertes de les grans superfícies.

Llibre:Salvatge

Autora:Emily Hugues

El publica:Libros del zorro rojo

Preu: 14,90€

Edats: a partir de5anys