Criatures 14/01/2015

Bon profit!

3 min

Als vostres fills els agrada menjar? Són d'aquells que mengen com llimes però són uns secalls? Són dels que posen pegues a tot o d'aquells que quan més extrany és un plat més els atrau? Avui parlarem de menjar! Així que pitets lligats i tots a taula!

imatge obtinguda de http://www.marcparrot.com "Tots a taula!" és un llibre sobre menjar. Però no és un llibre de receptes, ni vol donar consells sobre com fer que els nens mengin, ni vol parlar d'alimentació saludable. Mitjançant sis personatges: l'explorador, la llima, els ràpids, la dolça, el llepa-fils i el gourmet, els autors ens apropen a sis maneres d'entendre el menjar amb les que tots, d'una manera o altra, ens hi podem sentir identificats. I igual que nosaltres, els nostres fills. Jo, per exemple, a casa tinc una exploradora, una nena a la que li encanta tastar coses noves, no fa fàstics a res i qualsevol plat li sembla una nova aventura. I també tinc una llima, una nena que menja i menja i menja (més d'un cop hem temut que des del menjador escolar ens diguin de pagar doble per ella) i, tot i així, està ben prima. Però "Tots a taula!" no és només un llibre sobre menjar. També és un disc! De fet, el text del llibre són les lletres de sis cançons sobre aquests sis personatges, divertides i amb tonades ben enganxoses (us ho puc ben assegurar... ens hem passat les festes taral·lejant soc l'exploradooooor...), que lliguen perfectament amb la lletra. No en va el seu autor és en Marc Parrot, cantant, compositor, productor i autor, entre d'altres, d'algunes de les cançons quemés s'han cantata casa meva(us sona alguna cosa així com... uh oh no tinc por!?), perquè tinc un parell de fans seves a dispesa. Però "Tots a taula!" no és només un llibre sobre menjar i un disc. També és una obra d'art! I aquí és on més em toca a mi la fibra. I és que les il·lustracions són de l'Eva Armisén. I és que en aquest cas la superfan adolescentsoc jo. Sense desmerèixer a en Marc Parrot, m'agraden molt els dibuixos de l'Eva Armisén, i els d'aquest llibre,moltíssim! Sobretotla dolça, que em té el cor robat. Aquest és el segon llibre a quatre mans de'n Marc Parrot i l'Eva Armisén, després de "Què m'està passant?" del que en parlaré un altre dia. Una joia que en el meu cas, a més, és molt especial: vem anar a l'espectacle conjunt que van fer a la Fundació Miró, en Marc cantant i l'Eva dibuixant i vem quedar fascinats. Però el millor va arribar després amb la dedicatòria que van fer-nos al llibre. Un tresor!

Llibre:Tots a taula! Autors:Marc Parrot i Eva Armisén El publica:Penguin Random House Preu:uns 19 € Edats: gran diversitat. Les cançons a partir dels 3-4 anys segur que ja els agraden i a partir de 6 els faran gràcia les lletres.

stats