Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Si tothom sabés dibuixar i cantar, el món aniria millor

L'il·lustrador Ignasi Blanch em va afirmar la gran sentència amb què he titulat aquesta nova entrada.

"Tothom hauria de saber dibuixar i cantar correctament, perquè així segurament el món aniria millor. Dibuixar és una manera de mirar el món, i, per tant, una disciplina bàsica i necessària per entendre'l i interpretar-lo".

Ara bé, "a mesura que les criatures es fan grans, el sistema educatiu prioritza altres matèries en detriment de la música i el dibuix. Això és una llàstima”. Tant l'una com l'altre són l'essència de l'expressió artística, indispensable en una etapa de formació com la infància.

A l'hora d'interpretar els dibuixos dels contes, l'Ignasi Blanch em va explicar que les il·lustracions d'un conte infantil han de combinar el contingut i la tècnica.“Els dibuixos han d'aportar una informació paral·lela al text, i han d'afegir una riquesa visual per a entendre el que explica el text i gaudir-ne de la lectura”.

Quan les criatures encara no saben llegir, les imatges han de ser més senzilles i directes, perquè els petits estan descobrint el món. “Els estem explicant una realitat tridimensional, amb unes imatges bimensionals”. Només per aquest canvi, entre la realitat i la representació d'aquesta, els objectes en els llibres per a nens petits, s'han de representar d'una manera comprensible i directa. “Això no vol dir que els infants siguin ximples, no és cert”.

Doncs, tot plegat és el que fa amb perfecció la il·lustradora Glòria Fort(vegeu-la a baix). La seva innovació és els vinils que li han encarregat Figura't, i que permeten penjar a les parets de casa els gegants, els dracs, la mulassa i l'àliga. Són una meravella! Sembla com si haguessin sortit de les pàgines dels llibres de cultura popular que tant miren les criatures i que hagin anat a parar, allà, al lloc que més els agrada, la seva habitació.

També us recomano que visiteu amb atenció el seu blog, perquè està farcit de propostes per fer manualitats amb les criatures. Fixeu-vos en el punt de llibre tan original o, en els collaretsper a les dones amb traça.

I encara més propostes, com els pintables que es poden descarregar i després pintar.

Hi trobareu moltes més idees, perquè les criatures pintin. Tot sigui per aconseguir un món millor.

Zoom