Criatures 25/06/2013

Si tothom sabés dibuixar i cantar, el món aniria millor

2 min

L'il·lustrador Ignasi Blanch em va afirmar la gran sentència amb què he titulat aquesta nova entrada.

"Tothom hauria de saber dibuixar i cantar correctament, perquè així segurament el món aniria millor. Dibuixar és una manera de mirar el món, i, per tant, una disciplina bàsica i necessària per entendre'l i interpretar-lo".

Ara bé, "a mesura que les criatures es fan grans, el sistema educatiu prioritza altres matèries en detriment de la música i el dibuix. Això és una llàstima”. Tant l'una com l'altre són l'essència de l'expressió artística, indispensable en una etapa de formació com la infància.

A l'hora d'interpretar els dibuixos dels contes, l'Ignasi Blanch em va explicar que les il·lustracions d'un conte infantil han de combinar el contingut i la tècnica.“Els dibuixos han d'aportar una informació paral·lela al text, i han d'afegir una riquesa visual per a entendre el que explica el text i gaudir-ne de la lectura”.

Quan les criatures encara no saben llegir, les imatges han de ser més senzilles i directes, perquè els petits estan descobrint el món. “Els estem explicant una realitat tridimensional, amb unes imatges bimensionals”. Només per aquest canvi, entre la realitat i la representació d'aquesta, els objectes en els llibres per a nens petits, s'han de representar d'una manera comprensible i directa. “Això no vol dir que els infants siguin ximples, no és cert”.

Doncs, tot plegat és el que fa amb perfecció la il·lustradora Glòria Fort La seva innovació és els vinils que li han encarregat Figura't, i que permeten penjar a les parets de casa els gegants, els dracs, la mulassa i l'àliga. Són una meravella! Sembla com si haguessin sortit de les pàgines dels llibres de cultura popular que tant miren les criatures i que hagin anat a parar, allà, al lloc que més els agrada, la seva habitació.

També us recomano que visiteu amb atenció el seu blog, perquè està farcit de propostes per fer manualitats amb les criatures. Fixeu-vos en el punt de llibre tan original o, en els collaretsper a les dones amb traça.

I encara més propostes, com els pintables que es poden descarregar i després pintar.

Hi trobareu moltes més idees, perquè les criatures pintin. Tot sigui per aconseguir un món millor.

stats