Criatures 04/06/2012

Per què parlen tant a classe?

2 min

No en tinc resposta. És el primer que he de dir a un dubte existencial que tinc sobre alguns (i remarco alguns) alumnes d'ESO i batxillerat. Per què parlen tant a classe entre ells? Per què no són capaços d'escoltar el professor, de prendre apunts i de seguir les explicacions? Penso que un alumne que ha parat atenció a classe té un 5 assegurat en l'examen final. Si entens el que s'explica a l'aula, a casa tan sols ho hauràs de reforçar una mica més. Ara bé, si a classe no pares atenció, si el més divertit és explicar què has fet el cap de setmana o el que faràs a la tarda, parteixes de 0, no d'un 5. Un dia, a classe, quan vaig demanar als alumnes que fessin silenci absolut, em van dir que era l'única professora que ho demanava, que no entenien per què em posava tan dura amb el silenci quan els altres professors els deixaven anar parlant. És clar que m'ho van dir per provocar-me, però em van deixar tan destarotada, que no vaig poder reaccionar de seguida. Al cap d'uns minuts, els vaig dir que no m'havien de comparar amb ningú. Jo demanava silenci, i, per tant, s'hi havien d'adaptar. Altres professors m'han explicat que hi ha alumnes que demanen escoltar música amb els auriculars, a través del mòbil, mentre fan els deures o mentre són a classe de dibuix. Ho trobo sorprenent! No em separen tants i tants anys de quan jo estudiava a l'institut, i us asseguro que no devíem ser molt exemplars en moltes coses (entre classe i classe, recordo com volaven els esborradors i els guixos, per exemple), però de silenci, mentre parlava el professor, sí que n'hi havia. I també preníem apunts. I també seguíem les explicacions des del principi fins al final, perquè el neguit era superar l'assignatura.

Què n'opineu? PS: La il·lustració és del Sebastià Serra, del llibreEducació per la ciutadania, de Text-La Galera.

stats