Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Tot el que m'ha ensenyat en Juli Soler

Zoom

Aquest blog va sobre parenting, i avui continuaré amb la temàtica, perquè la criança està molt relacionada amb el que s'aprèn, i el Juli Soci, fins ara soci del Bulli foundation, m'ha ensenyat unes quantes lliçons.

Avui, que acaba de declarar que pateix una malaltia neurodegenerativa, i que per això es retira de la fundació que es va inaugurar el dia que es tancava el restaurant el Bulli, vull explicar que el Juli Soler ha estat sempre una figura clau de tot el projecte Bulli.

Quan jo dirigia la revista Cuina, vam decidir amb l'equip dedicar-li una portada, amb un reportatge interior que inclogués una llarga entrevista. La cara visible del Bulli sempre ha estat en Ferran Adrià, però sabíem que hi havia un Juli que havia sabut apostar pel mateix restaurant i fins i tot pel mateix Ferran aquell dia que es va quedar sense cap de cuina.

L'anècdota de la primera entrevista que va mantenir amb els fundadors del restaurant a Cala Montjoi: enHans i la Marketta Schilling no l'he oblidat mai, perquè aquell dia en Juli va anar caminant des del centre de Roses fins a cala Montjoi! Si mai no heu fet aquell recorregut sinuós de revolts que es fan i es desfan, us puc comparar el recorregut amb la carretera que mena a Tavertet, la de Cadaqués o la de Prades, per citar-ne uns exemples. Fer-lo amb cotxe és marejant i llarg; a peu, com ell ho va fer, va ser extasiant. En Juli hi va arribar amarat de suor, baldat, i, malgrat això, es va adonar de seguida que aquell lloc tenia encant, que allà hi podia anar un restaurant.

A partir d'aquí s'ha anat escrivint la resta de pàgines de la història del restaurant.

El dia de l'última roda de premsa del restaurant (el 31 de juliol de 2011), en Juli era qui explicava les anècdotes més personals. Havien treballat molt, sí, però també havien sortit junts i s'ho havien passat bé, recordava, en Juli. És la seva manera de ser. L'altra cara del Bulli, la que no és tan mediàtica, però la que sempre ha estat a peu del canó, treballant a primera línia.

A les fotografies, el dia que el vaig entrevistar per a Catalunya Ràdio en el magazín d'estiu, dirigit per la periodista Núria Coll.

#T'estimemJuliSoler

Molts ànims, Juli, Ferran i tota la resta de l'equip

Zoom