Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

La llevadora mania ja ha arribat a ... EUA

A EUA comença a haver-hi llevadora mania. És a dir, les llevadores participen més en el part en comptes dels ginecòlegs.

És una notícia del Time, que al seu torn es basava en elJournal of Midwifery & Women’s Health, i la destaca perquè en el 2009 un 8,1% dels parts van ser assistits per una llevadora. Justament per això li diuen "llevadora mania", bé, en anglès, "midwife mania".

M'he sorprès, perquè a Catalunya les llevadores són una figura clau del part. Segur que la vostra la teniu al cap. En recordeu el nom?

A més de les mil i una feines relacionades amb el part, també estan preparades sobre lactància materna, sobre vincles entre pares i nadons. Gairebé fan una feina de psicologia fina i extrema en uns moments en què potser no desitges que ningú no et parli ni et digui res, però elles saben mussitar les paraules justes.

Les llevadores que jo recordo es deien Núria i Helena. La primera havia assistit a cursos amb el pediatre Carlos González. I ens va explicar tot el que havia après amb una senzillesa que no he oblidat. Grans lliçons de Carlos González explicades per una llevadora.

La segona, l'Helena, em va saber relaxar tant, que em vaig adormir. Ni tan sols vaig haver d'entrar al quiròfan, em vaig quedar tota l'estona a la sala de dilatació.

El mateix reportatge del Time aclaria que "en altres països desenvolupats, les llevadores porten amb normalitat la feina de portar noves vides a la vida". I continuava: "No és així als EUA, on són els obstretes els que presideixen majoritàriament aquesta tasca".

 

Read more:http://healthland.time.com/2012/06/25/midwife-mania-more-u-s-babies-than-ever-are-delivered-by-midwives/#ixzz1yyr4duN3