Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Va de contes i va per a tu, Judit

Encara no fa un any que la Judit Sendra va morir. Com que la recordem, com que els pares ens n'expliquen anècdotes de quan era petita, com que l'escola Volerany on havia treballat ha batejat amb el seu nom la biblioteca, com que el seu marit, la seva germana i tots els amics la tenim al cap, el dissabte 11 de maig, li dediquem una fira a Vilanova i la Geltrú.

Es dirà Fira Conte va! Va de contes, i està organitzada per l'acabada de crear Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia.

El programa d'actes és estratosfèric. Durant tot el dia, des de les 10 fins a les 14h, i de les 17 a 20h, hi haurà activitats a la plaça de les Neus gràcies a les llibreries, biblioteques, il·lustradors i autors de la ciutat. Allà mateix, a la plaça de les Neus, hi haurà una exposició dels materials que la Judit Sendra feia servir per explicar els seus contes.

Al matí, també es farà conèixer el veredicte del jurat del 1r Concurs de contes infantil, que l'Associació va promoure entre les escoles de Vilanova.

A la tarda, hi haurà tres espectacles infantils, al Foment Vilanoví, al Teatre Principal i al Museu Romàntic Can Papiol. Al mateix temps, el Centre d'Art Contemporani i el Foment exposaran il·lustracions de contes, que estaran obertes fins al 9 de juny.

Els espectacles teatrals seran d'alt nivell. Al Foment Vilanoví, l'actriu Montse Panero representarà el conte Saltironets, dedicat a la Judit, i publicat al Cep i la Nansa. El text és de la Susanna Peix; les il·lustracions, de Jordi Sunyer (a les 16.30 i a les 18.30).

Al Teatre Principal, la companyia local Peus Grossos representarà Les 1001 nits. Serà a les 17 i a les 19h. Segur que serà molt atractiu, perquè la companyia té l'al·licient d'estar formada per adolescents i alguns no tan adolescents.

I als jardins del Museu Romàntic Can Papiol, hi haurà en Subi i l'Anna explicaran contes infantils. L'Anna els explicarà mentre en Subi els il·lustrarà davant dels espectadors. Serà a les 17.30h i les 19.30h.

La Judit n'estaria encantada. Quan va morir, ho vaig escriure. Els morts són ben vius mentre els recordem, mentre en parlem, mentre els homenatgem, com la Fira Conte va! Va de contes farà durant tot l'11 de maig sencer. I, atenció, serà la primera fira, però no l'última, perquè es repetirà cada any.

Judit, t'explicarem molts contes!