Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Heu pensat en una joguina per als pares?

Per què no? Per què no poden tenir jocs, els pares. Quan repasso els 10 motius que la Imma Marín em va explicar perquè les criatures juguin, hi veig també beneficis per als adults.

Els jocs van bé perquè:

 • Desperten la curiositat, que és important perquè és el motor de l'aprenentatge. Ningú que no sigui curiós aprèn mai a res.

 • Donen plaer i satisfacció: s'ho passen bé, que es lliga el plaer amb el joc a l'esforç.

 • JUGAR és acceptar reptes, l'instint de superació, d'èxit. Ajuda a crear confiança en un mateix, perquè accepten repetes, coneixement d'un mateix, autoestima, confiança d'un mateix.

 • El joc està plegat de decisions, és un joc de civisme. Fins i tot el pedra, paper, tisores té riscos i decisions.

 • Crea defenses de la frustració. S'aprèn a suportar de manera digna que les coses no surten com voldríem.

 • Fa acceptar les pautes de convivència. Acceptar-les i interioritzar-les. No és que les aprenguem, que s'aprenen a la vida real, però s'interioritzen quan juguem.

 • Ajuda a expressar els sentiments

 • Millora la sociabilitat. En el fet de jugar amb altres hi ha tots els valors de la sociabilitat, perquè s'ha de saber escoltar, s'ha de saber expressar-se, s'ha de saber compartir.

 • Desenvolupa el llenguatge. El simple fet de jugar és un continu enriqumient de llenguatge

 • Provoca el creixement harmònic de quatre àrees: la física, la psíquica, l'afectiva i la social.

  Tot plegat, m'ho ha fet pensar l'ABRACADABRAPP, un quadern Moleskine que funciona com una aplicació analògica per als telèfons IPhone, i que no deixa de ser una "joguina" per als pares (vegeu-lo a la foto)

  L'aplicació està trufada de curiositats. Per començar, el famós quadern Moleskine està canviat, perquè es presenta equipat amb un mirall rotatori i amb filtres manuals que permeten barrejar i filtrar les imatges que es prenen de la realitat de manera manual.

  El projecte està fet per uns adults amb moltes ganes de jugar, que treballen a l'agència Honest&Smile (el mateix nom ja ho diu), situada a Barcelona. Compta amb el suport de la marca Moleskine, que n'ha cedides perquè siguin reconvertides en un accesori per a Iphones.

  Per acabar de reblar el clau, que vol dir per poder finalitzar el projecte, l'agència ha llançat la iniciativa en el web crowfunding Rock The Post, en què es poden fer donatius i fer les reserves de les primeres unitats de l'aplicació.

  Justament avui, queden 3 dies per fer-hi les últimes donacions i ser els primers a rebre l'aplicació per començar a jugar-hi. Si no, a partir del gener, ja estarà a la venda.

  Si voleu fer-los arribar consultes, escriviu-los ahello@abracadabrapp.com

  Quines ganes de jugar!

  Zoom
  Zoom