Criatures 15/07/2010

El kit de la perfecta mare d'adolescent

3 min

Avui exerciré l'endogàmia perquè començaré aquesta entrada parlant de dues persones relacionades amb aquest portal. La primera és en Carles Capdevila i l'altra la Care Santos. El diumenge vaig sentir el Carles al programa “Eduqueu les criatures” de Catalunya Ràdio (el penúltim programa!) assegurant que està força enfadat amb totes aquelles persones que li pronosticaven plagues bíbliques i quaranta mil mals amb l'adveniment de l'adolescència a casa seva. En Carles ho contraposava amb la seva realitat quotidiana i, pel que diu, la cosa no li va tan malament, ans el contrari. I sonava com una persona que hi toca, no com el típic pare que lloa als seus nens que es porten tan bé, mentre tu els observes de cua d'ull i t'adones que al seu costat Al Capone era Sor Citroen. La Care, a l'entrada que ha publicat aquesta setmana al seu blog “El racó de llegir” en aquest mateix portal, també fa una encesa defensa de l'adolescència (llegiu-lo, està molt bé! http://criatures.cat/2010/07/gaudeix-ne-ara-que-son-petits-que-ja-veuras-ja-quan-arribin-a-adolescents/), i per mi l'alegria ha estat infinita i egoista. A casa l'adolescència fa dies que se'ns ha mig colat. Ve a estones, a dies i després se'n va. Està temptejant el terreny. Sé que no s'instal·larà a casa fins d'aquí un any o dos, però està prenent mides del piset. Amb la sàvia aportació del Carles i la Care m'he tranquil·litzat. Les pitjors mares del món no tenim terme mig, terror o relaxació total. Però ara tinc un problema. M'estic comprant a terminis el kit de la perfecta mare d'adolescent i, pel que es veu, estic fent el panoli. El kit consisteix en: 1-Equipació complerta apta per a netejar l'habitació de l'adolescent.

2-Equipació complerta ideal per a trobar qualsevol objecte a l'habitació de l'adolescent.

3-Equipació complerta indispensable per a mantenir una conversa civilitzada sobre horaris amb l'adolescent.

4-Màscara tapaespant, fonamental per mantenir una expressió digna a l'hora de parlar de sexe, drogues i rock and roll, amb l'adolescent. Disponible en model pare i model mare impertèrrit.

5-Un val per a deu sessions del millor equip de mediadors de conflictes entre pares i adolescents.

6-En cas de fallar el mediador, el val anterior dóna dret a deu sessions amb el supernanny especial per a adolescents.

7-Un tractament complert antiacne al "Institut de bellesa natural Macbeth". Tots els productes són d'origen ecològic.

8- Vestit especial per a trobades familiars, pensat i dissenyat pensant en l'adolescent d'avui en dia.

9-Una potent eina de persuasió per aconseguir la col·laboració de l'adolescent en les tasques domèstiques. Ve equipat amb una bateria de fins a 100 hores d’ús sonor ininterromput.

10-I la perla del kit, un coach personal per acompanyar-te, guiar-te i donar-te el suport moral i espiritual al llarg d'aquests anys dificultosos i nefastos. A escollir segons els gustos i preferències de cadascú.

No ho sé. Ara dubto. Sé que el Carles i la Care tenen raó, i (fora bromes, ho juro) els agraeixo que hagin abduït el terror del meu cos de pitjor mare del món de preadolescent, però d'altra banda el kit és bufó. Total, ja el tinc mig pagat, i mira, així el tindré a mà en cas d'urgència. No ens enganyem, tinc la sospita que acabaré fent-lo servir en alguna ocasió. Una no és la pitjor mare del món per casualitat.

stats