Criatures 02/09/2014

Quadern d'estiu. Unitat 3: culpa

3 min

De tots aquests esdeveniments, cap hauria de generar sentiment de culpa, però n’hi ha un que sí: la impossibilitat de dur a terme la disfressa de Sherezade de la MEC amb 834 pedretes cosides per al festival de dansa de la petita; les actualitzacions de Facebook d’aquella coneguda amb fotos de la seva MEC llegint Simone de Beauvoir; oblidar-te de la teva hora a l’osteòpata; informar els MEC que s’ha creat una nova verdura anomenada crema de verdures (en què pots endinyar totes les verdures que se t’acudeixin).

Activitat 1. Educació física

Per tal d’exterminar el teu sentiment de culpa, fes el favor de triar uns quants pedrots. A cada pedrot escriu-hi el que et faci sentir culpable (per exemple: no dedicar una tarda a fer manualitats del blog El nen és feliç només perquè fa manualitats ultrabufones amb els seus progenitors ). I ara, durant 60 minuts, llança pedrots tan lluny com puguis mentre crides “Caguntot!!!!” Sobretot intenta que el pedrot no caigui sobre algú perquè si dius que ha estat sense voler no et creuran.

Activitat 2. Matemàtiques

Agafa els teus MEC i asseu-los cadascun en una cadira. Si no s’estan quiets pots ajudar-te amb precinte, cola d’impacte o Blu Tack. No intentis immobilitzar-los amb la tele: han de mantenir intacta la capacitat d’atenció cap a tu. Un cop asseguts/immobilitzats, agafa una bàscula i pesa’t. Apunta el pes. Ara digue’ls tot el que ja no penses fer perquè has engegat la culpa a prendre vent. Per exemple: entrar 17 vegades cada matí a la seva habitació per despertar-los (si els regales un despertador en forma de Pacman encara es posaran contents), recollir les 126 peces de roba i objectes inidentificats que la força de la gravetat empeny a terra (una suau notificació que tot allò anirà a petar a la teva caixa forta hi ajudarà) o perseguir-los perquè qui sigui netegi la gàbia del conillet d’Índies (mostra’ls l’anunci que tens a punt per penjar a Facebook oferint el conillet d’Índies gratis i recorda’ls que tens amics peruans i que al Perú els agraden molt aquestes bestioles... per menjar-se-les). Ara pesa’t. Descobriràs que peses menys. Calcula en grams quant pes t’has tret de sobre.

Activitat 3. Llengua

Escriu una carta a un progenitor que pateixi sentiment de culpa i recomana-li fer els exercicis 2 i 3. Esplaia’t explicant com ha canviat la teva vida. Explica-li que després de fer l’exercici 2 la teva contractura al trapezi va desaparèixer i que el 3 vas tornar-lo a repetir fins a 10 vegades, fins al punt que has baixat una talla de pantalons. I adjunta-hi el certificat de no-traumatització dels MEC que va expedir-te la psicòloga després de dues setmanes de ser sotmesos a l’exercici 3.

Activitat 4. Manualitats

Tria una tela bonica, o no. Dibuixa-hi les siluetes d’aquella veïna, cunyat o sogre que es passa la vida donant-te consells tipus “Tu has d’organitzar-te com jo” quan només vols desfogar-te i que t’escoltin. I quan saps que aquella persona s’organitza perquè té dues persones a sou per a temes domèstics. Retalla les siluetes. Cus-les deixant-hi un foradet per inserir-hi el farcit. Insereix-l’hi i acaba de cosir. Tria unes quantes agulles de cap. Clava-les. Amaga el nino sota el llit. Assaja davant del mirall perquè no se t’escapi el riure quan la persona et digui que ha patit una lumbàlgia fulminant. Assaja més. A l’estiu, culpa zero!

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 16 d'agost de 2014.

stats