La pitjor mare del món

Anna Manso

Quadern d’estiu. Unitat 10. Convivència

Zoom

Aquesta nova activitat planteja situacions reals per posar en pràctica estratègies de convivència en família. Per dur-la a terme és necessari que el 80% dels jugadors siguin de la mateixa unitat familiar. No s’admeten com a membres de la família “els meus cent amics imprescindibles” de qualsevol dels adolescentis comunis de casa. Som-hi.

Activitat 1: l’embús

Ocupeu totes les places possibles del cotxe. En cas que el menor d’edat a càrrec (MEC) sigui fill únic, demaneu a dos cosins que ocupin els llocs vacants. Si els cosins són d’aquells que canvien de posició corporal cada tres segons, millor. Un cop dins, tanqueu les finestres, poseu l’aire condicionat i enfileu cap a l’embús de trànsit més proper. Quan ja estigueu immersos dins l’embús i sense possibilitat d’escapatòria, tanqueu discretament l’aire condicionat. Com qui no vol la cosa, proposeu aprofitar el moment d’immobilitat per fer una reunió per repartir les tasques de casa o qualsevol tema igual de sensible. Si la reunió dura més de 5 minuts obteniu 1 punt. Si dura més de 10 minuts, 2 punts. Si dura més de 15 minuts n’obteniu 5 i el certificat de moderador de tertúlies radiofòniques. Però si en qualsevol moment algú toca el dos perdeu tots els punts. Així mateix, si algun dels participants n’agredeix un altre, també perdeu punts.

Activitat 2: els menús

Porteu la família al mercat o a una botiga proveïdora d’aliments que tingui un aire condicionat polar. Procureu que tots aneu vestits amb tirants i shorts. Anuncieu que teniu una hora per comprar tot el que sigui necessari per elaborar els menús de l’endemà, perquè passat aquest lapse de temps correu el perill d’agafar una pulmonia. Els menús cal que agradin a tothom i que siguin mínimament saludables. Remarqueu el concepte “tothom” i “saludable” i establiu que la pasta de colors no s’admet com a verdura i que la pizza prefabricada tampoc. I l’ou ferrat amb xoriço tampoc. Si ho aconseguiu teniu 10 punts, el certificat per exercir de moderador de tertúlies radiofòniques i la meva admiració més sincera. Si ho aconseguiu però heu hagut de repassar els conceptes: verdura, proteïna i hidrats de carboni, afegint la interjecció cagontot, teniu 2 punts menys. Si algun dels membres de la família ha iniciat una vaga de fam perquè s’investigui la toxicitat de l’enciam, la ceba, la tonyina, el calamar o qualsevol aliment que no sigui del seu gust obteniu 4 punts menys.

Activitat 3: i ara què fem

Busqueu la localitat que combini l’índex d’humitat més alt i la temperatura més elevada i traslladeu tota la família per passar-hi el cap de setmana. Un cop comenceu a suar deixeu anar la pregunta: “I ara què fem?” Si us poseu d’acord abans de diumenge al vespre obteniu 5 punts i aviseu l’equip de 30 minuts perquè us dediqui un reportatge. Si us poseu d’acord abans de dissabte al vespre obteniu 8 punts i el màster en moderador de tertúlies radiofòniques. Si us poseu d’acord abans de dissabte al migdia obteniu 10 punts i podreu anunciar la vostra candidatura com a comissionat de pau del Pròxim Orient.

Sumeu tots els punts aconseguits. Si no sumeu cap punt sigueu benvinguts al club de progenitors imperfectes. Si sumeu 10 punts també hi sereu benvinguts però haureu de plegar les cadires a totes les reunions. I si sumeu 20 punts, també, però us tocarà fer de tresorers.

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 22 d'agost de 2015