Criatures 15/10/2010

Errors garrafals. Cas pràctic nº 1: el bròquil

2 min

Llegeix i respon el qüestionari.

X, mare de tres fills, una nit, de bona fe i induïda per mil i un missatges subliminars, va donar per sopar als seus fills bròquil.

La progènie va respondre a l'atac frontal de vida sana amb desmais, trastorns de personalitat i amenaces diverses (el gran apuntar-se a la colla d'antisistemes del barri, el mitjà a la facultat de filologia clàssica i el petit a la catequesi de la parròquia). La mare va abocar-se a la nevera a la recerca d'un miracle. Va repassar el contingut fins que els seus ulls van descobrir uns humils xampinyons. «Ja ho tinc, els saltaré a la paella i barrejats amb el bròquil faran que coli», es va dir. La seva mà va dirigir-se de dret cap a la safata de bolets i, en fer-ho, va topar amb el pot de quètxup. Sabedora de la passió dels seus fills per la salsa de tomàquet amb sucre va dubtar: «Què faig? Xampinyons o quètxup? Xampinyons o quètxup?Xampinyons o quètxup?». La fermesa d'esperit innata en la seva condició de mare va ajudar-la a retornar pel bon camí i sense rumiar-s'hi gens va decidir-se pels xampinyons. L'aparició dels plats de bròquil saltat amb xampinyons va generar una divisió familiar. Mentre un membre de la descendència es va mostrar conforme l'altre va titllar el germà de venut i aquest li va respondre amb una acusació de rebentisme. El tercer en discòrdia va optar pel mètode de resistència passiva, estirant-se tot llarg sobre la taula, procurant que la sola de les vambes contaminés de forma casual el contingut dels plats. La mare va provar de tallar la discussió dels dos germans emprant la coneguda estratègia «o us mengeu el bròquil sense protestar o us faré bròquil per sopar CADA DIA. Cosa que no estaria gens malament donat que és una verdura amb un gran aport de vitamina C, antioxidants, etc.». En sentir l'amenaça els dos germans van oblidar les rancúnies i es van afegir al tercer formant una pila de greix sobre la taula del menjador. La conseqüència era de preveure: els plats van caure a terra i el bròquil i l'esforç matern van quedar del tot inservibles. 1-Quina hauria d'haver estat l'actuació correcta de la mare?

a)Desestimar el bròquil i reaprofitar-lo com a mascareta de bellesa

b)Triturar el bròquil i administrar-lo per via indovenosa

c)Demanar hora a l'osteòpata

2-Assenyala una de les accions incorrectes i ofereix alternatives noviolentes i que es trobin dins del marc de la legalitat.

3-Ofereix deu bones raons per les quals és millor menjar bròquil, tot i el cost de desintegració familiar.

4-Escriu tres-centes vegades «de petita no menjava bròquil ni que em matessin i ara sóc capaç d'empassar-me sushi de cargol».

stats