De la Societat Digital a les Aules

De la Societat Digital a les Aules
Jordi Jubany i Vila

Una mirada en una Societat i Comunicació Complexa

En les seves novel•les, George Orwell i Aldous Huxley anunciaven que el poder tendeix a limitar la Comunicació entre les persones. En el moment actual estem davant la paradoxa que, gràcies en bona part a sistemes propietaris i privatius, internet ens permet comunicar-nos entre els humans de manera personal i grupal com mai ho hem fet. Internet avui ens facilita en temps real la comunicació d’idees, fets i sentiments als coneguts, a les xarxes i a la resta del món globalitzat.

Una decisió important que condiciona la recollida d’informació i el seu tractament és conèixer des d’on i com es mira la Societat Complexa. Depenent de la mirada, la seva proximitat i el seu angle la realitat es percep diferent. La realitat no té només una cara, no és la suma de les parts perquè les parts es relacionen entre elles. La teoria de la complexitat d’Edgar Morin afirma que l’objectivitat només pot provenir d’un subjecte, on el subjecte no descobreix l’objecte sinó que el construeix.

Zoom

Aquesta mirada vol aprofitar les noves tecnologies per tal de millorar les comunicacions, les relacions socials i afavorir els aprenentatges. Clica la imatge per veure’n les seves vessants.