Blog | Cinc Homes A Casa
14/03/2020

I si fem Bullet Journal durant el confinament?

Aquests dies d'estar a casa potser teniu ganes de fer coses noves que fa temps que us criden l'atenció. I no hi ha res més fàcil i creatiu que començar una llibreta de Bullet Journal que barreja creativitat, planificació i estètica.

Sempre m'havia organitzat amb agendes i amb un planificador setmanal a la nevera per veure tot el que tenim tots 6 durant la setmana (reunions de feina, aniversaris, sopars). Però fa un parell d'anys la meva mare em va regalar una llibreta de Bullet Journal i m'ha canviat la vida. El Bullet Journal (a instagram #BuJo) és una llibreta en blanc de tapes dures i pàgines amb pauta de punts que cada persona va omplint segons les seves necessitats. Ara en una llibreta ho tinc tot: llistes de temes pendents, el resum de coses que he fet, restaurants que m'agraden, sèries que vull veure, llibres que he llegit.

Cargando
No hay anuncios

També apunto frases, planifico regals de nadal o la darrera data que vaig anar a la perruqueria. Cada pàgina en blanc em permet moltes opcions i crec (no ho crec, ho sé del cert) que escriure a mà és la única manera de fixar els teus pensaments i recordar-los. No es pot comparar a cap aplicació del mòbil ni amb teclejar. Aquests dies he llegit el llibre Ryder Carroll (El mètode Bullet Journal, Editorial Columna) on ell confirma que escriure a mà és més lent i això afavoreix l'aprenentatge cognitiu. Per això als meus alumnes (pobres!) sempre els faig fer apunts; perquè allò que escolten, pensen i finalment escriuen, es queda a la ment de manera més perdurable.

Amb el Bullet Journal he descobert el mètode més clar d'organitzar la meva ment. És la manera amb la que desconnecto del món digital i em permet concentrar-me, processar i a la vegada ser creativa. Tots els meus pensaments estan en un sol lloc (i durant el dia en tenim de 5.000 a 7.000). La llibreta va evolucionant amb mi i és un resum de la meva vida. Dedicar temps a pensar fa que faci les coses de maner amés anticipada i amb més ordre i penseu que amb quatre fills la llista de coses sovint és molt llarga: fotos de Nadal, sabates noves, pediatra o buscar roba d'anar a la neu per tots quatre. Ho escric tot amb molt temps i aquesta visió de conjunt fa que m'avanci molt a les dates sense tenir la sensació de fer-ho tot a darrera hora.

Cargando
No hay anuncios

La llibreta és un resum de totes les meves necessitats i amb aquests quaderns mai sento que tinc poc espai. Penseu que cada quadern és únic i per això tots hi posem contingut diferent: hi ha gent que hi escriu receptes, planificació de menús, les hores de son i fins i tot el seu estat d'ànim. Cada pàgina és un nou principi, i això m'agrada molt. I al final de l'any m'adono de les moltíssimes coses que he fet i em fa il·lusió que totes quedin registrades.

Si us animeu a començar a fer Bullet Journal a Instagram i Pinterest en trobareu mil opcions i idees. Jo us ho recomano moltíssim perquè fareu un inventari mental lliure de distraccions i fora d'internet.