Bastian i el viatge creatiu

Bastian i el viatge creatiu

Aquí us presento les meves experiències com a mare, professional i dona. He fet un viatge d'aprenentatge creatiu durant més de 40 anys. Hi ha hagut onades dolces, però també muntanyes russes. Durant tot aquest temps, la literatura m'ha anat donant pautes mitjançant la descoberta de vides alienes que, en llegir-les, han esdevingut més properes i, fins i tot, orientadores. La mareja més alta a la que vaig pujar va ser la maternitat i és aquesta, precisament, la que més creativitat m'està donant en el meu aprenentatge vital. Us ho explico a cada article, amb bocinets de creativitat i llibres per a cada moment i totes les edats. Benvinguts al viatge creatiu del Bastian, el meu alter ego.

La historia interminable portada
0

Descobrim literatura en família

Estreno aquest blog amb una reflexió familiar. Llegeixo literatura infantil i juvenil des de que vaig aprendre a llegir. Bé, des del moment en què vaig llegir La historia interminable i, en vessar una llagrimeta, vaig descobrir que els llibres provoquen emocions amagades. M’apassiona la investigació de contes tradicionals, com a aprenentatge de les relacions socials al llarg de la història. En el moment que vaig tenir fills, aquesta passió va desbordar-se fins a l’extrem de la felicitat. Un conte podia ser un moment de conversa, una cita de llibre podia generar discussió constructiva, una...

Silvia Cartañá

Silvia Cartañá

Després de molts anys en exclusiva en el món de les finances, els meus fills van provocar en mi el primer canvi. Calia un ritme més pausat i major temps de reflexió. Era el moment de posar en marxa la meva part més creativa, directament relacionada amb el què aporta la literatura a la vida familiar. Imaginació, riquesa interior, pensament crític, fortalesa d'esperit, amistat, la capacitat de reflexionar i la meravella de compartir experiències. I, com analista que sóc, em vaig posar a investigar i a fer reculls d'experiències entre nens, joves i llibres. Comparteixo amb mestres i famílies tot allò que trobo de positiu en la lectura, com a eina social de creixement conjunt. Sóc feliç cada cop que s'hi afegeix algú més al meu moviement: lectura i creativitat per fer créixer persones. Amb aquesta voluntat vaig fundar, ara fa cinc anys Los Cuentos de Bastian. Benvinguts. Passeu, passeu.

Segueix-me a les xarxes