Criatures 21/02/2017

Llibres infantils: "Meravellosos veïns" i "petita a la JUNGLA"

2 min

Aquest mes de febrer la meva recomanació se centra en dos llibres infantils que agradaran tant als nens més petits com als que ja poden llegir sols.

Es tracta de "Meravellosos veïns", de Hélène Lasserre i Gilles Bonotaux i de "petita a la JUNGLA", de la Marta Altés.

"Com més petit ets, més grans són les teves aventures!"

petita a la JUNGLA (Marta Altés, Ed. Blackie LittleBooks) és un d'aquells llibres que entra pels ulls. La portada és una invitació a endinsar-se en una jungla colorista, plena de vegetació i de diversos animals. Ho fem de la mà d'una petita moneta, la Petita, que vol obrir-se pas en un món que sembla dissenyat només per als que ja són grans. Moltes vegades les coses no li surten del tot bé, però, tot i això, un bon dia pren la decisió d'entrar a aquesta jungla, convençuda de trobar el seu camí. Durant el viatge descobreix un món immens, perillós, però també ple de diversitat i de grans aventures.

Una història preciosa que s'explica en perfecta combinació amb les il.lustracions. Tant el text com les imatges són obra de la internacionalment coneguda Marta Altés, autora, entre d'altres dels àlbums il.lustrats No! i Sóc un artista.

Si la portada ja us agrada (és difícil que no!), no us perdeu el que hi ha dins: encara és millor!

"Tot està en calma en aquest barri tranquil...massa tranquil. Recolzat a la finestra, descobreixo un senyal de vida. Mira, passa una bicicleta!"

Meravellosos veïns (Hélène Lasserre, Gilles Bonotaux. Ed. Bira Biro) és un conte en format vertical que a cada pàgina ens mostra el dia a dia de l'exterior d'un edifici, del que en veiem un comerç i les diferents finestres, cada una amb una situació particular. Al principi sembla que no passi res divertit en aquest veïnat, tot i que ben aviat començaran petits canvis al barri, que reflecteixen moltes de les transformacions que hem vist també en la realitat de molts pobles i ciutats: l'arribada de nous inquilins de diversa procedència, d'altres que se'n van, vells comerços que desapareixen, turistes que ho fotografien tot...

El llibre mostra de manera visual tots aquests canvis, que aquí tenen un final feliç, amb el triomf de la natura, la diversitat i la festa, que es reflecteixen en la façana, totalment transformada, de l'edifici.

I no és només el paisatge el que canvia. Al protagonista el veiem sempre observant per la finestra. Primer està sol, i en les pàgines següents veurem com s'enamora de "la més bonica, la més guapa, la més impressionant de totes les ovelles" i com tenen un fill junts. I com ell, la resta del veïnat també canvia molt del principi al final.

Un molt bon llibre que permet veure el pas del temps recollit en l'evolució d'un únic edifici. Un pla fix en totes les pàgines que mostra molts detalls i canvis en la vida d'aquests meravellosos veïns!

Bona lectura!

stats