Criatures 29/08/2016

Llibres infantils: Fred, l'amic imaginari i Grans amics

2 min

Fred, l'amic imaginari i Grans amics són dos llibres que parlen sobre l'amistat, de la qual els nens en gaudeixen de forma intensa des de ben petits. Primers amics, millors amics, amics de veritat, amics imaginaris, amics de l'estiu, amics que ja no es fan amics... són categories que utilitzen sovint per a definir-se. També amb les primeres amistats viuen els primers enuigs, i en alguns casos algun desengany. Aquests dos llibres ens proposen reflexionar sobre aquests temes a partir de la millor manera possible: la bona literatura infantil!

Fred, l'amic imaginari, Ed. Andana

Fred, l'amic imaginari,Fred, l'amic imaginari de Eoin Colfer i Oliver Jeffers, editat aquest any per l'editorial Andana, és un àlbum il·lustrat de factura exquisida, que agrada als petits i també als més grans. Ens explica la història del Fred, que sura pel cel fins que algun nen de veritat el desitja tenir com a amic imaginari. I quan això succeeix el Fred s'esforça a ser el millor amic possible, tot i que sap que algun dia el deixaran per un amic de veritat. I això és el que passa a l'inici del llibre, però la història va progressant fins a un final amb un gir inesperat, sorprenent i molt ben trobat. Les il.lustracions d'Oliver Jeffers són excel.lents, donant a entendre molt clarament en quin moment de l'amistat imaginària es troba el Fred, segons la intensitat dels punts que el conformen. És un d'aquests llibres que un cop s'acaben de llegir deixen als nens amb moltes preguntes a fer. No us el perdeu!

Fred, l'amic imaginari, Ed. Andana

Grans Amics és un llibre de Linda Sarah i Benji Davies,. Del Benji Davies nosaltres ja coneixíem L'illa de l'avi, un conte que explica què passa quan els avis ja no són entre nosaltres d'una manera molt metafòrica i tranquil.la. En aquest cas el llibre explica el complicat encaix d'un nou amic en un grup de dos millors amics molt consolidats. Sempre sentim a dir que el tres és un mal número, i sovint els petits viuen els seus primers disgustos al sentir-se desplaçats en jocs de tres. Aquesta magnífica història, sincera i amb la que ràpidament s'hi identificaran els nens mostra un final feliç a aquest conflicte. Les il.lustracions són precioses i molt evocadores i els vehicles fets amb caixes de cartró que apareixen cridaran de seguida l'atenció dels petits. Altament recomanable!

Grans amics, Ed. Andana

Grans amics, Ed. Andana

stats