Criatures 01/08/2016

Llibres infantils: El meu cos és meu!

2 min

El meu cos és meu! és un llibre promogut per l'associació alemanya pro família Darmstadt, que al nostre país va publicar l'Editorial Joventut l'any passat.

El meu cos és meu!; Editorial Joventut

És un llibre pensat per tal que els nens aprenguin a sentir-se segurs d'ells mateixos, afavorint el diàleg i la reflexió al voltant del propi cos i la seva relació amb els altres. A partir de descriure situacions quotidianes, el llibre fa que els nens siguin conscients d'allò que segurament els agrada i els fa sentir bé (les abraçades amb els que més estimen, les pessigolles, el contacte pròxim amb els amics...) i també d'allò que potser no els agrada tant (quan algú els agafa massa fort, les pessigolles que duren massa, els petons dels desconeguts, el contacte amb alguns animals...).

És important que els nens aprenguin a reconèixer aquestes situacions incòmodes, algunes de les quals inclús poden ser indicis d'abús sexual (tot i que el llibre no en descriu cap obertament) i que els donem eines per rebutjar-les i verbalitzar-les.

Els dibuixos de Dagmar Geisler són un dels punts forts dels llibre, ja que mostren amb realisme i quotidianitat escenes que formen part de la rutina diària de molts dels nostres fills. Geisler és coneguda per les il.lustracions que ha fet de d' altres llibres infantils sobre la descoberta del propi cos i sobre les relacions familiars, així com també de diversos llibres juvenils i aquí demostra una vegada més la seva habilitat en il.lustrar aquest tipus de situacions.

Una eina molt útil per a reflexionar amb els nostres fills sobre aquest tema i per afavorir que ells puguin explicar-nos els seus sentiments i, potser en algun cas, detectar experiències que puguin alarmar-nos.

El meu cos és meu!; Editorial Joventut

El meu cos és meu!; Editorial Joventut

stats