Criatures 26/03/2015

Va de cine: Los niños lobo

2 min

Avui us recomano aquesta pel.lícula, que vam veure per primer cop fa unes dues setmanes i que s'ha convertit en una de les favorites de la meva filla: Los niños lobo. La va dirigir el 2012 Mamoru Hosoda, autor de qui encara no hem vist cap altra obra.

Explica la història de la Yuki i de l'Ame, dos fills d'un home llop i d'una mare humana. Es queden orfes de pare a l'inici de la pel.lícula i, amb l'ajuda de la seva mare, hauran d'aprendre a conviure amb la seva condició i, un cop es fan grans, decidir què volen ser, si humans o llops.

En la primera part s'explica com s'enamoren els pares dels nens llop i com tenen els dos fills. El procés de l''embaràs i la criança dels nens quan són petits està molt ben descrit. La veritable història de la pel.lícula comença però quan la mare es queda sola i se'n va a viure al camp per tal que els nens puguin fer-se grans amb llibertat.

Tots els personatges estan molt ben definits, amb la seva personalitat que va canviant a mesura que passa el temps. La figura de la mare és molt potent, amb molts matisos, i les situacions que viu es fan molt quotidianes tot i la particularitat dels nens als quals està criant. Hi ha una escena on un dels fills es posa malalt i no sap si portar-lo al metge o al veterinari, que resulta molt creïble, com d'altres de similars al llarg de la pel.lícula.

El retrat de la naturalesa i dels perills de la muntanya és també excel.lent.

La recomano moltíssim, crec que pot agradar als nens a partir d'uns cinc anys. No tant pels més petits, ja que és una mica llarga (117 minuts) i és possible que a alguns al principi els hi costi una mica entrar-hi. Un cop ho facin, però, els enganxarà segur!

stats