Aprenent a ser mare

Mariona Visa

MADRES EN RED. Del lavadero a la blogosofera

 

Com és habitual en aquest bloc, avui també us parlaré d'una novetat editorial, però en aquest cas d'una de molt especial per mi:

 

Madres en red; Clave Intelectual

"Madres en red. Del lavadero a la blogosfera" editat per Clave Intelectual és un llibre que reflexiona sobre la concepció social històrica i actual de la maternitat; i la seva representació en els mitjans de comunicació, i, concretament en les xarxes socials d'Internet.

 

"A lo largo de la historia han sido escasas las voces que nos han hablado en primera persona de la maternidad. Hasta el siglo XXI la posibilidad de expresión de los sentimientos generados por la maternidad a grandes audiencias no ha sido accesible para las mujeres anónimas, que desde sus casas disponen ahora de plataformas para hablar sobre su condición, apoyarse y documentar su vida cotidiana como madres."

El llibre l'hem escrit a quatre mans la Cira Crespo i jo. Les dues ens vam conèixer fa quatre anys a ran dels nostres blocs, i la màgia de les xarxes socials va permetre que ens sentíssim molt properes, compartint experiències i reflexions, tot i estar a quilometres de distància. Ben aviat vam trobar-nos també físicament i vam anar descobrint interessos comuns que s'han materialitzat en aquest bloc: l'anàlisi del fenomen de les mares en xarxa, des de les pròpies experiències viscudes i des de les disciplines pròpies de cada una: la Història i la Comunicació.

"Madres en red" s’estructura en sis capítols, vinculats a les diferents etapes de la maternitat: la preconcepció, l’embaràs, les pèrdues perinatals i gestacionals, el part, el postpart i la criança; i en cada un d’ells descrivim com hem viscut en segles anteriors i com vivim actualment les mares aquests processos. Ara tenim la possibilitat d'informar-nos, expressar-nos i comunicar-nos on-line, fet que possibilita viure aquestes etapes amb un gran coneixement sobre els nostres cossos i amb l'oportunitat de fer visibles socialment nous discursos entorn de la maternitat.

En aquest llibre us convidem a enredar-vos en aquesta xarxa, si és que encara no en formeu part, i a reflexionar sobre tot el que ens ha aportat! En aquest bloc, al bloc Maternalias de la Cira, o a través de twitter (# MadresEnRed) estarem encantades de saber-ne les vostres impressions!