Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Llibres vintage: els llibres d'Ali Mitgusch

 

Hi ha molts llibres que recordo especialment de la meva infantesa, i uns d'ells són els llibres il.lustrats d'Ali Mitgusch. Nosaltres teníem Jugamos al parque i Paseando por la ciudad, amb il.lustracions plenes de detalls sobre el dia a dia en una gran ciutat o al camp.

Recordo passar-me moltes estones contemplant les escenes i observant els detalls dels personatges i dels paisatges: situacions còmiques, quotidianes i molt reals. Per mi són els millors llibres d'imatges que hi ha, no crec que n'hi hagi cap d'actual que els superi. Són excel.lents!

La majoria dels llibres d'aquest il·lustrador han estat dibuixats durant els any 60 i 70; i l'autor ha rebut molts premis al llarg dels anys.

A casa del padrí guardem aquests llibres, ja una mica malmesos pel pas del temps, tot i que encara resisteixen noves lectures, aquest cop en mans dels meus fills i les meves nebodes.

L'altre dia, el meu fill petit es quedava ben bocabadat a cada pàgina, absorbint tots els detalls. Li va encantar descobrir el nen que fa pam i pipa, l'home que li estira l'orella a un nen petit, el senyor que es posa les mans a la cintura i que sembla que digui: "ostres tu!", les excavadores, la senyora que cuina una truita a casa seva, els nens que es barallen....

Cada pàgina ofereix escenes plenes de matisos, amb personatges amb actituds molt sorprenents i divertides. És un llibre ideal per jugar a buscar persones o objectes.

Penso que és un tipus de llibre idoni per l'etapa dels dos anys, que és quan comencen a parlar i van augmentant cada dia el seu vocabulari, ja que els nens tenen molts noms d'objectes i actituds per aprendre.

Recordo que la meva filla també se'l mirava quan tenia aquesta edat i m'agafava el dit posant-me'l damunt de cada cosa que volia que li anomenés!

Vosaltres recordeu haver tingut algun d'aquests llibres a les mans i buscar personatges i escenes en totes les pàgines?

Els seus llibres es van re-editant, tot i que jo no els he vist mai en cap llibreria.

 

 

Ali Mitgusch

Zoom

Ali Mitgusch

 

Ali Mitgusch