Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Llibres infantils: TOP 10

Ara que s'apropen dies en els quals s'han de pensar molts regals per a fer als nens, he pensat en fer aquest TOP 10 de les recomanacions de llibres infantils que he publicat en aquest blog, per si a algú de vosaltres us serveix com a idea.

Es tracta d'una llista totalment personal, fent una tria dels llibres que més els hi agraden als meus fills i que millor resultat ens han donat en diferents èpoques i situacions. Més que els llibres que m'han sorprès a mi o que considero més originals, aquí he prioritzat aquells que ells sempre tenen a les mans i que més sovint em demanen que els hi expliqui. M'ha costat deixar alguns llibres fora de la llista, però sens dubte tots els que hi ha apareixen són recomanables 100%! Si voleu més informació de cada llibre, feu clic al títol.

L'ordre no és de més a menys, sinó només una forma de presentar la selecció. Aquí van:

1. CASAS.

image001 Zoom

image001

Un llibre per obrir-los la ment i descobrir mil possibilitats diferents d'espais on podem viure les persones. 35 descripcions de cases reals dissenyades per arquitectes molt imaginatius i amb noms tan suggerents com la casa de les escales, la casa lluna o la casa motxilla. Per anar llegint a petits tastets!

2. STORY CUBES

story-cubes1 Zoom

story-cubes1

Aquesta petita caixa de nou daus amb il.lustracions diferents a cada cara, permet inventar històries diferents cada vegada, trobant un fil conductor que uneixi tots els elements. Un joc per a fer volar la imaginació. Original i molt divertit!

3. EL TRESOR PERDUT DE L'ILLA DE LA CALAVERA

calavera0 Zoom

calavera0

La recerca d'un tresor ens fa travessar zones perilloses habitades per tot tipus d’animals: balenes, pops, serps, rat-penats…Tots ells animats amb pop-ups molt realistes i espectaculars. Molt recomanable per llegir a un grup de nens i per fer-los participar en la història!

4.ELS CONTES DEL SIMÓ

índex Zoom

índex

Contes amb històries quotidianes que els nens senten molt properes i il.lustracions plenes de detalls. En l'estil dels llibres del Teo, a cada pàgina hi ha molts objectes i situacions per observar.

5. L'ESCOLA, UN LLIBRE ANIMAT.

9788499327396 Zoom

9788499327396

Un llibre animat amb pestanyes i finestres que narra amb molt detall i amb il.lustracions coloristes la rutina diària de l’escola, on s'identifiquen clarament situacions que els petits viuen a diari.

 

6. LLibres per pintar de la Rosie Flo

rosie nflo Zoom

rosie nflo

Quaderns per pintar amb una particularitat que els fa diferents: només hi ha dibuixats els vestits. Els nens han de completar la resta del cos per donar vida a l'ampli ventall de personatges que poblen les molt imaginatives escenes. Pels nens a qui els hi agrada pintar, donen molt de sí!

7. Gran llibre de paraules.

Un llibre ideal per nens que comencen a parlar, amb fotografies de diversos objectes per a què aprenguin les paraules. Un “bàsic” per nens d'uns 18 mesos!

 

8. El dia que es van menjar en Lluís.

lluis Zoom

lluis

Una història molt entretinguda que reuneix molts elements clau: aventura, perill, cerca de solucions, animals, els nens com a protagonistes… Tot això en una història acumulativa, on l’incident inicial es va repetint moltes vegades.

 

9. Un llibre.

llibre tullet Zoom

llibre tullet

Un clàssic que no necessita presentació. Crida l'atenció dels nens des de l'inici i els deixa ben bocabadats.

10. El chico

kid Zoom

kid