Criatures 15/01/2014

Llibres infantils: "Manual de pirates"

2 min

La il.lustradora infantil Mónica Carretero, autora dels dibuixos del llibre del qual vaig parlar-vos fa poc La caja de los agujeros, és també autora del text i les il.lustracions de diversos manuals sobre personatges fantàstics molt recomanables:

Manual de pirates, Manual de bruixes, Manual de fades i Manual de cases encantades, tots ells editats per Cuentos de Luz i disponibles en català, castellà o anglès.

Són llibres ideals per a regalar a nens curiosos, que fan preguntes concretes sobre els personatges dels contes que a vegades els pares no sabem com contestar: Què fan els pirates quan deixen de ser pirates? Tenen mare els pirates? Quanta gent hi pot viure en una casa encantada? On viuen les bruixes?

Doncs en aquests manuals s'explica al detall el modus viveni dels fantasmes, bruixes, fades i corsaris, se n'analitza la indumentària bàsica, el seu vocabulari i els prototips més cèlebres de cada espècie.

Manual de Pirates, que ha guanyat premis internacionals, presenta una classificació dels diferents tipus de pirates, com el pirata malvat, la pirata riallera, el pirata guapo, el malespuces, el baixet, el golafre, la fetillera... Inclou la descripció de totes les parts d'un vaixell i de quins són tots els seus tripulants, així com un diccionari pirata. Conté també un mapa d'un tresor amagat que els lectors hauran de desxifrar i algunes activitats per fer a les pàgines finals.

I les il.lustracions de la Monica Carretero, com és habitual en l'autora, són plenes de vida, molt coloristes i amb gran nombre de detalls. Ens presenta uns pirates molt quotidians. La Lady Pirate que es veu en la segona imatge resumeix perfectament l'estil de l'autora, a banda de ser un dels seus dibuixos premiats.

Manual de pirates, Mónica Carretero

Manual de pirates, Mónica Carretero

Manual de pirates, Mónica Carretero

El Manual de casas encantadas també recopila tots els tòpics associats a aquests espais, a través de seguir una mare i el seu fill buscant un nou habitatge. Es descriuen els tipus de fantasmes i les cases, castells o mansions on acostumen a allotjar-se. I com tots els llibres de la sèrie, al final hi ha dues pàgines dedicades a fer activitats relacionades amb el tema del manual.

Manual de casas encantadas; Mónica Carretero

stats