Criatures 10/12/2014

Llibres amb efecte sorpresa

2 min

Avui vull parlar-vos de dos llibres que poden ser bones idees per a regalar als nens aquest Nadal. El primer de tots és una novetat d'aquest any i el segon és un llibre que li van portar els reis a la meva filla fa dos anys . Són llibres similars, ja que en tots ells res és el que sembla. Juguen amb el factor sorpresa, combinat amb una mica de màgia, per tal de convertir un objecte en un altre de molt diferent i inesperat. Els nens s'ho passen molt bé mirant-los i, més enllà del divertiment de la transformació dels personatges, al voltant de tots ells s'hi pot explicar també una història sorprenent i gens convencional.

1) Animals màgics, de Edouard Manceau, Editorial Cruïlla. L'autor d'aquest primer llibre és un il·lustrador de premsa, de jocs i de més d'un centenar de llibres infantils molt conegut a França. La simplicitat i el sentit de l'humor són les seves característiques principals.

Animals màgics, Ed. Cruïlla En obrir el conte ens trobem, a la pàgina esquerra, una història rimada en la qual hi estan involucrats dos personatges. El primer d'ells és el que veiem en un principi a la pàgina dreta, i el segon, l'animal en el qual es convertirà després que els nens el transformin movent-ne algunes parts.

Uns petits moviments d'elements del dibuix que convertiran un plat d'enciam en una tortuga, un coet en un pingüí o una flor en un lleó, entre d'altres. No sempre són fàcils aquestes transformacions, per tant és molt útil la guia que hi ha a l'última pàgina. Per aquesta dificultat, petita, és un llibre recomanat per a nens de més de tres anys, que són també els que més podran divertir-se amb els poemes.

En aquestes dues fotografies podeu veure l'abans i el després de la transformació de l'home del barret. I en aquest vídeo, podreu veure més clarament la idea del llibre:

Animals màgics, Ed. Cruïlla Animals màgics, Ed. Cruïlla

2.- Oh!, Josee Goffin. Editorial Kalandraka. D'aquest llibre, que fa temps que tenim, ja n'havia parlat en alguna altra ocasió. És un llibre que els hi encanta als meus dos fills, ja que res és el que sembla a primera vista. Una tassa de cafè, en desplegar la pàgina, acaba essent un vaixell; una agulla d'estendre roba és en realitat la cua d'un peix, i un llarg etcètera que al final els nens acaben memoritzant. A la meva filla li agrada molt mirar-lo i sobretot ensenyar-lo a la gent i veure la cara de sorpresa que fan! Sempre li vol explicar al seu germanet i fer ella el desplegament de les pàgines.

Es tracta d'un format diferent que l'anterior però amb un efecte sorpresa similar. L'absència de text, en aquest cas, permet inventar-se una història més lliure sobre els personatges, que es pot anar creant a mesura que es passa pàgina. Aquí en teniu algun exemple:

Oh!; Josee Goffin Oh!; Josee Goffin Oh!; Josee Goffin

stats