Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Llibres per aprendre a identificar les emocions

Avui volia parlar-vos de l'última pel.lícula que vam anar a veure al cinema, La Cenicienta. Però el dia 2 d'abril, coincidint amb la data de naixement de l’escriptor Hans Christian Andersen, és el dia Internacional del llibre Infantil, i vull aprofitar per recomanar-vos dos llibres molt interessants que he descobert fa poc gràcies als vostres comentaris en el sorteig dels cinc anys de bloc:

L'increïble història del nen menjaparaules, de Babulinka Books i El monstre de colors, de l'editorial Flamboyant. Els dos, com veureu, amb una temàtica molt similar , molt útils per a què els nens aprenguin a desxifrar les seves emocions.

L'increïble història del nen menjaparaules, de Babulinka Books

L'increïble història del nen menjaparaules, de Babulinka Books

 

L'increïble història del nen menjaparaules. de Marlet i il.lustracions de Jordi Sunyer, explica la història d'un nen que un dia es va menjar la paraula Alegria, i va estar molt content. Un altre dia, però, es va menjar la paraula Ràbia, i estava ben enfadat i malhumorat. I així successivament, durant diferents dies es va menjant paraules que expressen sentiments com la tristesa, la por, l'amor..., fins que va aprenent a conviure amb les seves emocions i a identificar-les. El llibre va acompanyat d’exercicis d’educació emocional i material per treballar a casa i és molt útil per a potenciar el creixement interior, objectiu principal de l'editorial Babulinka Books, que té d'altres contes amb aquesta temàtica.

El llibre El monstre de colors, d'Anna Llenas i editat per Flamboyant, és un clàssic i molt útil també per ajudar als nens a comprendre les seves emocions. Jo ja el tinc ben a punt per regalar-lo als meus fills per Sant Jordi!

El monstre de colors, Ed. Flamboyant

 

El monstre de colors, Ed. Flamboyant

 

Explica la història d'un monstre que no sap què li passa. S'ha fet un garbuix d'emocions, cada una representada per un color, i ha d'aprendre a identificar-les. Les il.lustracions són molt clares i coloristes i els nens visualitzen perfectament cada estat d'ànim. Hi ha versions en quadern per tal que els nens puguin pintar les diferents emocions que sent el monstre i ell mateix, i també es poden fer d'altres activitats al voltant del llibre, que dóna molt de sí. Molt recomanable!

Bones vacances de Setmana Santa!