Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Lletra a lletra

Gràcies a aquest pdf amb recomanacions de llibres sobre lletres, vaig descobrir fa poc uns quants abecedaris il.lustrats que tenen molt bona pinta. N'hi ha molts d'interessants i avui us vull parlar del que nosaltres tenim "Lletra a lletra", d'Àngels Navarro, publicat el 2011 per l'editorial Combel.

Lletra a lletra, Ed. Combel

 

El llibre parteix d'una idea molt bona i el resultat final està molt ben dut a terme, amb una direcció d'art magnífica. Les pàgines són de cartolina gruixuda, amb una combinació de colors molt atractiva.

Cada doble pàgina està dedicada a una lletra, a l'esquerra apareix la lletra representada amb molt enginy, a través de tipografies diferents i de jocs visuals que fan referència al so que representa: la "S" és una lletra de pasta de sopa, la "M" una cinta mètrica, la "H" està brodada, la "U" escrita en guix a la paret... Tot amb un gust exquisit.

I a la pàgina del costat hi ha una activitat que els nens poden fer en relació amb la lletra: buscar paraules que comencin per A en una habitació, construir la lletra F amb peces que trobaran dins d'un sobre, buscar "p" camuflades entre "q", buscar objectes que semblin la lletra "C", buscar sons en una sopa de lletres...

La meva filla gran ha acabat P4, i per tant està en un moment en que reconeix totes les lletres majúscules, té interès per les minúscules i ja li comença a trobar el seu què a jugar amb les lletres, començant a formar algunes paraules. Per a algunes de les activitats que proposa el llibre encara la considero petita, però en general crec que és un llibre que agradarà als nens a partir d'uns cinc anys.

Penso també que és un altre d'aquells llibres ideals per a regalar, ja que són més que un llibre, un objecte amb molt valor, un llibre d'aquells que sap greu fer-lo malbé. Nosaltres el guardem de moment una mica apartat, esperant que ens duri també fins que el petit (cada cop menys) comenci a aprendre les lletres!

 

 

Lletra a lletra, Ed. Combel

 

Lletra a lletra, Ed. Combel