Aprenent a ser feliços

Júlia Prunes

Sis contes per aprendre a ser feliços

Avui, us vull presentar "Sis contes per aprendre a ser feliços" que seran font d'inspiració per als nens i les nenes de primària que participin, a través de les seves escoles, en el 35è Concurs BBVA de Dibuix Escolar que organitza la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA.

Zoom

Il·lustració premiada en el Concurs BBVA de Dibuix Escolar, 2015. Sis contes de valors universals. Clàudia Salas Gancho, Escola Torre de la llebre de Rubí. Segon premi.

L'objectiu del concurs és el d'estimular la creativitat dels escolars a través de la il·lustració i també el de fomentar la lectura en català. Cada edició es centra en una temàtica diferent que enriqueix la proposta. Aquesta vegada, el contes parlen sobre la felicitat, les emocions, l'empatia, l'autoestima, el reconeixement, la resolució de conflictes... i ho fan a partir de situacions quotidianes que viuen els infants a l'escola, amb la família, l'amistat...

I aquest any, hem anat una mica més enllà... vaig fer una proposta al fabulós equip humà que hi ha darrera del concurs (que al final, són els qui el fan possible) i ens hi hem engrescat, així que he creat el bloc www.contesperaprendreaser amb tot de recursos i material perquè, els i les mestres que ho vulguin, puguin aprofundir encara més el treball dels contes. I, gràcies a l'esforç extra d'aquest equip, hem pogut enregistrar la narració dels contes en sis videos que podreu trobar al bloc, al meu canal de youtube i al canal de Vimeo de la FACC.

Em sento satisfeta de la feina feta, agraïda pel reconeixement i per l'oportunitat. Només desitjo que sigui tot un èxit i que l'Educació Emocional arribi en forma de contes als nens i nenes de totes les escoles de Catalunya i que els ajudin a créixer feliços.

L'altre dia, vaig parlar-ne al Programa el Submarí, de Ràdio Terrassa... la Mariona Tomàs, conductora del programa, recordava com n'havia estat d'important per a ella, participar i quedar finalista d'aquest concurs fa una pila d'anys... és clar, és que fa 35 anys que es convoca! Jo recordo haver tingut un d'aquests llibres a les mans, perquè un cop entregats els premis, Editorial Mediterrània publica els contes amb les il·lustracions guanyadores del concurs, i aquest només és un dels premis!

Des d'aquí, us animo a participar-hi! Si sou mestres, pares, mares... proposeu-ho a la vostra escola! De veritat que val la pena! I no només pels premis, que se n'entreguen 36! Sinó també per brindar als nens i a les nenes, l'oportunitat d'expressar-se i de desenvolupar la seva creativitat artística a través del dibuix, d'identificar-se en els personatges i les situacions que hi viuen, per reflexionar sobre la felicitat i tot allò que l'envolta...

Només heu d'entrar a la pàgina del concurs i seguir tots els passos que hi ha indicats, és molt fàcil! Teniu temps per presentar la vostra selecció de dibuixos fins el 9 de febrer de 2016!

Una abraçada i fins a la propera entrada... que espero que sigui molt aviat! Tinc uns quants temes a mig escriure ;)