Aprenent a ser feliços

Júlia Prunes

Quina emoció! La Berta se'n va de colònies

Quantes emocions al voltant d'unes colònies, oi? Jo encara recordo aquell neguit, la nit abans de marxar. Una barreja d'il·lusió, de curiositat, d'impaciència i de vés a saber quantes emocions més! Recordo com si fos ahir, el ritual d'omplir la motxilla i el necesser. De comprovar la cantimplora, no fos cas que vessés i es mullés tot!

Recordo, encara, el fregadís del sac mòmia a les meves galtes i aquella sensació de benestar, tot xiuxiuejant des de les lliteres fins ben tard. També en recordo moments d'enyorança, de conflictes amb les amigues, de pors i d'ansietats... com aquell dia que em vaig posar malalta i els mestres em van portar de nou a casa.

Com més intenses són les emocions, més viu n'és el record. I jo, en guardo tants bons records, de les meves colònies!

Fa uns mesos, hi vaig tornar... sí, als meus 40 anys! I m'ho vaig passar pipa! Vam anar-hi amb les companyes i els companys del postgrau d'Educació Emocional, que estudiàvem a la Universitat de Barcelona. No vam anar a qualsevol casa de colònies, no! Vam anar a La Granja que s'han especialitzat en Educació Emocional. Quina passada!!

Fa cosa d'uns mesos, de sobte, la idea de portar a la Berta de colònies va apoderar-se de la meva inspiració...

La Berta? no... no és pas la meva filla! jo tinc tres nois. La Berta és la protagonista dels contes de la Col·lecció Educació Emocional (Ed. Omniabooks) que escric des de fa uns quants anys i que explico a nens i nenes d'escoles d'arreu de Catalunya, una excusa perfecta per parlar de temes com són l'empatia, els conflictes, la comunicació afectiva, l'escolta activa i la comunicació...

ulleres de visió empàtica COBERTA cat Zoom

ulleres de visió empàtica COBERTA cat

Tu si que m'estimes COBERTA cat Zoom

Tu si que m'estimes COBERTA cat

Que m'escoltes, Berta COBERTA cat Zoom

Que m'escoltes, Berta COBERTA cat

Si, ho heu vist bé! La Berta és la mateixa nena però es veu diferent a cada conte, i és perquè el dia que va néixer la col·lecció, vaig decidir que cada conte l'il·lustraria algú diferent. Una manera com una altra de transmetre que la realitat depèn dels ulls que la miren, i en aquest cas, de les mans que la dibuixen. Diria que no hi ha cap altra col·lecció amb aquesta característica (que no la fa ni pitjor ni millor, però sí, diferent).

Així doncs, si tot va bé, aquesta primavera, la Berta anirà de colònies, i no podia imaginar-me-la enlloc més que a la Granja! On viurà més de 50 emocions diferents! Il·lusió, eufòria, ansietat, còlera, orgull, satisfacció, por, tristesa, enyorança... amb el Pau, la Martina i tots els companys de classe. Amb la Marta, la seva mestra... i els monitors de la Granja.

Un conte pensat per llegir en família o per treballar a l'escola. Un recurs per aprendre a identificar emocions i amb diferents propostes per a regular-les.

Des d'aquestes pàgines, us animo a conèixer millor la col·lecció i us convido a participar en la publicació del quart conte des de la plataforma de micromecenatge Verkami, on hi ha penjat el nostre projecte. És la segona vegada que ho fem, l'any passat, vam aconseguir publicar el conte "Que m'escoltes, Berta?" i fer arribar els tres contes llibreries de tot Catalunya a través d'una distribuïdora editorial. Tota una experiència emocional i engrescadora, la del mecenes! (i ho dic per experiència).

Quina emoció! La Berta se'n va de colònies · Verkami

verkami criatures Zoom

verkami criatures