L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 26 de novembre

‘El llibre de les bestioles’. Ferreret Teatre, a través del teatre d’objectes, explica l’origen de la faula i la vida de Ramon Llull. Es podrà veure a les 18 h al teatre Catalina Valls de Palma. El preu serà d’un euro per a 0 a 3 anys i de 6 euros a partir de 4 anys.

‘Quina pescada’. Dos divertits pallassos que conviden tota la família, infants i adults a acompanyar-los a navegar enmig de la mar. Es farà al Teatre de Manacor a les 12 h. 6 euros.

Noctiluca. Teatre a càrrec d’Artristras Teatre i Ambidees Solucions ambientals. Luca, un incansable investigador naturalista, no para de viatjar fins que troba cuques de llum i les examina. Una nit, somiant a la tenda de campanya, veu la misteriosa Noctiluca, la deessa de la nit plena de llums. Tindrà lloc al CaixaFòrum de Palma a les 11.30 h. El preu és de 6 euros.

Artefactes musicals. El taller amb Tomàs Picornell de construcció d’instruments musicals amb materials reciclats és una activitat en la qual s’aprenen i es comprenen les qualitats del so, tècniques de construcció d’instruments... Serà a les 11 h a la biblioteca muncipal de Santanyí.

La Reina del Gel. Un màgic musical infantil amb els personatges de Frozen Elsa, Anna Olaf i Hans, amb les cançons més belles de Disney i les princeses de Frozen, Es durà a terme a l’Auditòrium de Palma a les 17.30 h. L’entrada val 25 euros.

‘La llum del carrer’. Quin ús es fan dels espais públics de la ciutat? Amb aquest projecte es vol reivindicar l’ús de l’espai públic com a lloc d’intercanvi de mirades i de construcció d’experiències. Aquest espectacle familiar tindrà lloc a la plaça de l’Església de Mancor de la Vall a les 12 h. Va dirigit a infants de 5 a 12 anys.

‘En Joan de sa maleta’. En Joan és un aventurer divertit i esbojarrat que ha recorregut el món i ha conegut i explorat els llocs més recòndits de la terra. Relata una de les seves aventures i ho fa mitjançant la música popular mallorquina. Serà a les 11 h als jardins de la Misericòrdia de Palma.

Arquitectura Balear. L’objectiu d’aquest taller, recomanat per a nins de 5 a 12 anys, és que els infants siguin capaços de construir talaiots, taules, navetes i cases amb peces de fusta. Es farà al castell de Son Mas d’Andratx a les 10 h.

‘El viatge’. Conte a càrrec de Belén Gardés, basat en el conte del mateix títol de Francesca Sanna. També, presentació del lot de llibres Llegim per un món millor del Fons Menorquí de Cooperació. Serà a la Casa de Cultura de Ciutadella a les 11.30 h.

‘El monstre de colors’. El monstre de colors no sap què li passa. S’ha fet un embull amb les seves emocions i ara li toca desfer l’embolic… Serà a la biblioteca de Son Rabassa de Palma a les 11 h.

Escolta i imagina. A partir de la lectura d’un conte i de les divertides descripcions, els nins poden visualitzar com són els personatges i fer un dibuix de com els imaginen. Es farà a la biblioteca de Son Cladera de Palma a les 10.30 h.

‘Què saps dels dinosaures’. Es tornaran a descobrir aquests animals de la prehistòria. Els més petits es convertiran en grans paleontòlegs. Tindrà lloc a la biblioteca Son Cànaves de Palma a les 11 h.

Monstres antiestrès. Petit taller artístic per a joves en què cada participant farà un monstre antiestrès molt divertit, fent servir material reciclat. Serà a la biblioteca Son Ferriol de Palma a les 11.30 h.

Figures pixelades amb Hama. Hama és un senzill sistema de creació que permet desenvolupar la creativitat alhora que es juga. Taller per a nins a partir de 3 anys a Abacus Palma a les 12 h.

‘La zebra Camil·la’. L’hora del conte amb Viatge al món de n’Aina. Se’n podrà gaudir a la llibreria Agapea de Palma a les 11 hores.

Viatge pel temps. Concert pedagògic amb Óscar Amieva (piano), Víctor Monte (oboè) i Joan Taltavull (ballarí i artista escènic). Serà a les 11 h al Museu de Maó.

Amb un pas de nas. Fan olor les obres d’art? Els infants podran “ensumar” què s’amaga darrere les peces de l’exposició Reproductibilitat 2.2. col·lecció olorVISUAL. Serà a Es Baluard de Palma a les 11 h.

BarriDiades. Aquest programa el crea l’IME per fomentar la pràctica ludicoesportiva i els hàbits saludables entre infants i joves. L’objectiu principal és combinar el bon esport amb la vida saludable, ja que fer esport és bo i sa. Les activitats es duen a terme cada dissabte de 10.30 a 13.30 h en un barri diferent de Palma. Aquest dissabte és el torn del Rafal Vell.

Diumenge, 27 de novembre

‘Fràgil’. Un espectacle de clown per a tota la familia en què no s’utilitzen paraules per explicar una història plena d’humor i poesia. Una història que parla sobre l’acceptació dels canvis i recorda la importància de respectar les diferents maneres d’entendre la vida. Serà al Teatre de Manacor a les 12 h. L’entrada costa 6 euros.

‘El petit príncep’. Pasodos revisita El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry, i el fa reviure en una illa mediterrània on conta històries al seu nét. Narra passatges de la novel·la que la companyia ha traslladat a l’escenari amb danses i coreografies. Es durà a terme al teatre Principal de Palma a les 18 h a partir de 8 euros.

La Reina del Gel. Un màgic musical infantil amb els personatges de Frozen Elsa, Anna Olaf i Hans, amb les cançons més belles de Disney i les princeses de Frozen, Es durà a terme a l’Auditòrium de Palma a les 17.30 h. L’entrada val 25 euros.

‘Ballant Newton’. Dos intèrprets i una escenografia senzilla intentaran que els petits espectadors comprenguin de manera intuïtiva, divertida i entretinguda la relació entre força i moviment i, amb això, també la gravetat. Serà al Casal de Cultura de Costitx a les 19 h. A partir de 5 anys.

‘El llibre de les bestioles’. Ferreret Teatre, a través del teatre d’objectes, explica l’origen de la faula i la vida de Ramon Llull. Es podrà veure a les 18 h al teatre Catalina Valls de Palma. El preu serà d’un euro per a 0 a 3 anys i de 6 euros a partir de 4 anys.

Dilluns, 28 de novembre

Sóc un dimoni’. Taller de creativitat en família per a infants a partir de 3 anys. S’hi podrà participar a la Biblioteca Municipal de Llubí a les 17 h.

Dimarts, 29 de novembre

‘El pastor mentider’. Teatre infantil. Un pastor molt alegre i eixerit que s’avorreix com una soca decideix anar a investigar pel bosc, on veurà molts d’animals, grossos, petits, simpàtics, lletjos i fins i tot perillosos. Aquests animals li ensenyaran tot de coses de les quals traurà força conclusions i aprendrà moltes coses per viure la vida. De la companyia Teatrix. Se’n podrà gaudir al casal Pere Capellà d’Algaida a les 17.30 h.

Dimecres, 30 de novembre

Els pallassos de Sant Jordi. La història de Sant Jordi és prou coneguda, però els pallassos Pálico i en Púlico no la saben. És més, Púlico no sap ni què és un llibre. Per això, Pálico, amb l’ajuda de tots els nins, li ensenyarà què és i la importància de llegir de manera molt divertida. Serà a la biblioteca del Port de Pollença a les 17 hores.

Divendres, 2 de desembre

‘Mariam Cacau’. Na Mariam té 8 anys i és de Ghana, el país del cacau. Ha fet un viatge molt llarg per contar la seva història i poder conèixer els nins i nines a qui tant agrada allò que la seva família cultiva: el cacau. Serà a l’Espai Sant Josep de Ciutadella Antiga a partir de les 17.30 hores. Espectacle destinat a infants d’entre 4 i 9 anys.