Activitats amb nens 16/03/2022

Una viquimarató d’arts escèniques per a infants i joves

2 min
Mostra Igualada i la TTP impulsen aquesta Viquimarató per commemorar el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut

Per commemorar el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut (20 de març), Mostra Igualada i l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsen la 1a Viquimarató d’Arts Escèniques per a Infants i Joves amb l’objectiu de millorar la qualitat del contingut i les referències dels articles a la Viquipèdia sobre aquesta temàtica.

La Viquimarató se celebrarà en línia entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la Setmana Mundial del Teatre (que culmina el Dia Mundial del Teatre, 27 de març). La convocatòria està adreçada a totes aquelles persones que tinguin ganes d’aportar voluntàriament el seu granet de sorra per ampliar la cobertura enciclopèdica en l’àmbit de l’escena infantil i juvenil. 

La iniciativa compta amb el suport d’Amical Wikimedia, que oferirà una formació en línia per aprendre a editar a la Viquipèdia. La sessió es farà el divendres 18 de març, a les 15.30 h, a través de la plataforma Zoom. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar fins a una hora abans a través d’aquest enllaç

'La llàntia meravellosa' de Festuc Teatre.

És molt recomanable participar en la formació tant si no es té experiència com a editor wiki –ja que tota la informació que es vulgui publicar ha d’estar referenciada en llibres, premsa, pàgines web avalades, etc. i es detallarà com fer-ho– com també per definir els articles a crear o millorar i treure el màxim suc a la Viquimarató. Mostra Igualada i TTP s’ocuparan d’aquesta cerca prèvia i conviden tothom que vulgui a ampliar-la, així com a aportar imatges i cartells per complementar la divulgació. 

Durant els dies de la Viquimarató es convida tothom a compartir els continguts publicats a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #viqui20M.

Per a més informació es pot escriure un correu a info@mostraigualada.cat.

Les viquimaratons són esdeveniments en què els editors i editores de plataformes en línia com la Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai, físic o virtual, per editar i millorar articles o mapes de forma col·laborativa. És una activitat participativa, que afegeix una dimensió social a la tasca en línia de les editores i editors voluntaris i crea lligams dins la comunitat. Les maratons d’edició solen ser temàtiques, com ara la llengua, cultura, ciència, feminisme, etc.

Mostra Igualada - Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. Del 31 de març al 3 d’abril del 2022 se celebrarà la 33a edició. 

stats