Oci a casa29/11/2016

Ni princeses ni pirates

Eumo Editorial publica 'Ni princeses ni pirates', un llibre que ofereix maneres de disminuir les conseqüències d'una educació sexista i promoure la igualtat d'oportunitats

Aure Farran
i Aure Farran

«Tenir una filla o tenir un fill són fets equivalents: no sabem del cert com seran ni l’una ni l’altre. Haurem d’intentar no limitar-los, no imposar una manera de fer que impedeixi el seu ple desenvolupament. Sigui nen o nena, ha de tenir al seu abast totes les possibilitats que li ha donat la natura".

Aquest és un fragment del pròleg que Marina Subirats fa al llibre 'Ni princeses ni pirates', de la professora i investigadora Núria Solsona, que publica Eumo Editorial. Un llibre que vol ser un manual per a pares i mares, tenint en compte que com que no podrem evitar que els arribin missatges sexistes, cal ensenyar a la canalla a tenir arguments per compensar-ho.

Cargando
No hay anuncios

Amb exemples extrets del dia a dia, Solsona proposa maneres de disminuir les conseqüències d'una educació sexista i promoure la igualtat d'oportunitats per tal que no limitem el desenvolupament de les criatures per raó de gènere i perquè tinguin arguments per defensar la seva llibertat d'elecció.

Dividit en 4 grans apartats, el llibre repassa l'estat actual de la coeducació a la nostra societat, per entrar a analitzar en detall com podem avançar en la coeducació primer durant la infància i després en l'adolescència. El bloc final és una proposta de treball conjunt entre les famílies i l'escola.

Cargando
No hay anuncios

Núria Solsona i Pairó és professora i investigadora, experta en coeducació i en història de la ciència. Reivindica el reconeixement del saber científic de les dones i la necessitat que s’incorpori a la formació a les aules. Solsona és membre de diversos grups de treball per la igualtat i la coeducació, també ha sigut consultora internacional i responsable de programes, cursos i màsters universitaris en aquest àmbit.