Criatures 29/09/2012

Set passos per ensenyar

1 min

1 No donar-los-ho tot fet. Si se'ls facilita tot i no se'ls permet fer les coses per ells mateixos, és difícil que puguin equivocar-se i aprendre a afrontar el fracàs.

2 No cedir davant les rebequeries. Les situacions frustrants deriven, en molts casos, en rebequeries infantils. Si els pares hi cedeixen, les criatures aprendran que aquesta és la manera més efectiva de resoldre els problemes.

3 Ser exemple per als fills. L'actitud positiva dels pares a l'hora d'afrontar les dificultats és el millor exemple perquè els fills aprenguin a solucionar els problemes.

4 Educar-los en l'esforç. És necessari ensenyar a les criatures que cal esforçar-se. Així aprendran que l'esforç és, moltes vegades, la millor via per resoldre alguns dels seus fracassos.

5 Marcar-los objectius raonables. Cal ensenyar-los a tolerar la frustració posant-los objectius realistes, però sense exigir-los que s'enfrontin a situacions que, per la seva edat o maduresa, no puguin afrontar.

6 Convertir la frustració en aprenentatge. Les situacions problemàtiques són una excel·lent oportunitat perquè els nens aprenguin coses noves i les retinguin.

7 Ensenyar-los a ser perseverants. La perseverança és essencial per superar situacions adverses. Si les criatures aprenen que sent constants poden solucionar molts dels seus problemes, sabran controlar la frustració quan fracassin.

stats